Har tapt tre av fire kamper som Skottland-kaptein

Andy Robertson har ikke hatt noen heldig start på karrieren som landlagskaptein for Skottland. I kveld ble det tap for Portugal på Hampden Park.

14. okt 2018 kl 19.51 Einar Kvande

Andy Robertson tapte duellen i feltet, rett foran mål, da Helder Costa ga Portugal ledelsen 1-0 like før pause i privatlandskampen på Hampden Park i kveld. Da Eder og Bruma la på til 2-0 og 3-0 i andre omgang var han imidlertid ikke i nærheten, og kan ikke lastet for de baklengsmålene.

3-1 tapet for Portugal var det tredje på fire kamper med Robertson som kaptein. I kveld fikk imidlertid Liverpool-forsvareren spille i sin vante posisjon som venstreback, da Celtics Kieran Tierney ikke var involvert i kampen. Det fikk han ikke da skottene tapte 2-1 borte mot Israel i Nations League for tre dager siden.

I Robertsons første kamp som kaptein for Skottland ble det tap hele 4-0 for Belgia på hjemmebane, mens hans eneste seier som Skottland-kaptein kom i Nations League-kampen mot Albania i september, som skottene vant 2-0. Bare en seier og en målforskjell på 4-9 på fire kamper er nok ikke Robbo fornøyd med.

Kveldens kamp mot Portugal var Robertson 26. landskamp for Skottland totalt. Venstrebacken var på banen hele kampen.

Vi kan også nevne at den tidligere Liverpool-junioren Gary Makay-Steven kom inn fra innbytterbenken og fikk spille det siste kvarteret for skottene. Mackay-Steven er etter hvert blitt 28 år, og spiller nå for Aberdeen. Angriperen var i Liverpool i perioden 2007-2009. Dette var hans 2. landskamp, og han markerte seg med en vakker assist da han spilte fri Steven Naismith med et hælspark i forkant av skottenes trøstemål på overtid.