Har vunnet alt hjemme denne høsten

Napoli har få spillere på skadelisten.

3. okt 2018 kl 08.35 Arild Skjæveland

Onsdag kveld skal Liverpool spille sin andre kamp i gruppe C i årets Champions League. De helrøde fikk ein glimrende start, da de slo førsteseedede Paris Saint-Germain på Anfield. Napoli startet med å spille 0-0 mot Røde Stjerne.

Jürgen Klopp har snakket mye om Napolis lidenskapelige supportere og hva som er i vente på Stadio San Paolo inn mot denne kampen.

– Det er dette vi ønsker. Vi kan ikke si at vi elsker Champions League, men bare vil spille på hjemmebane der det er best atmosfære. En må respektere at supporterne er lidenskapelige her også, og at det hjelper hjemmelaget, sier Klopp til Liverpool Echo før kampen.

Napoli ligger på 2. plass i Serie A bak Juventus. Dette blir sesongens fjerde hjemmekamp. I de tre første har det blitt seire mot AC Milan, Fiorentina og Parma.

Forrige sesong var det Maurizio Sarri som var manager. Da tok laget hele 91 poeng – men det holdt likevel bare til andreplass bak Juventus. Den sesongen vant de himmelblå 14 kamper, spilte tre uavgjorte og tapte to.

Få på skadelisten

Napoli har kun tre spillere på skadelisten, men det spørs om noen av dem ville ha vært aktuelle for å få spilletid uansett.

Den rumenske stopperen Vlad Chiriches med fortid i Tottenham har pådratt seg en alvorlig kneskade og er ute. Han var på benken i sesongens tre første kamper før skaden.

Målvakten Alex Meret ble skadet i sommer – men det er den tidligere Arsenal-spilleren David Ospina som står.Venstrevingen Amin Younes slet akillesen i sommer. Han ble kjøpt fra Ajax i år, og har ikke spilt for klubben enda.

– Jeg har gjort meg noen tanker om laget, men det er mulig jeg vil gjøre enda noen endringer. Uansett hvem som spiller så vil vi ha den samme strategien og mentaliteten med at vi ønsker å styre kamper. Vi må være balanserte, sa Ancelotti på gårsdagens pressekonferanse.

– Jeg vil se an den fysiske formen til spillerne i den siste treningsøkten. Liverpool spiller med høy intensitet, så vi må være forberedt på det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]