Stresser ikke med Salahs scoringsform

Jürgen Klopp tar det helt med ro, og har bedt spilleren sin om å gjøre det samme.

2. okt 2018 kl 23.55 Arild Skjæveland

Mohamed Salah har scoret tre mål på ni kamper denne sesongen – og alle scoringene har kommet på Anfield. Det har gjort at det har blitt mye snakk om spillerens form, etter at han ble tatt av banen etter 65 minutter på Stamford Bridge.

Jürgen Klopp har snakket med spilleren etter lørdagens kamp, rapporterer James Pearce i Liverpool Echo.

– Slapp av. Bare slapp helt av. For det er ikke vits å gjøre noe annet. Kvaliteten er der, og alt går bra, sier Klopp.

– Det er ingenting jeg kan fortelle dere om hva jeg sa til Salah, for det er alltid mellom oss.

– Selv Harry Kane skjer det med. Han scoret to mål forrige uke, men før det sa folk at han ikke var halvparten av den spilleren han var forrige sesong. For oss går det helt fint. Dersom spilleren ikke er fornøyd er det forståelig. Dersom du har sjanser ønsker du å score, sier Klopp.

Høye krav til seg selv

Salah har kun én scoring på de siste seks kampene for Liverpool, og brente noen gode muligheter mot Chelsea. Det tar manageren med ro.

– Dersom Mo allerede hadde scoret 30 mål, så ville han ønske 31. Derfor kan spilleren være skuffet, men det er alt. Det er ingen forskjell. Alt er helt normalt, og det går bra. Så lenge vi presterer slik vi har gjort, så kommer alt til å gå fint.

– Det er ikke behov for noen store samtaler, for det er en vanlig situasjon. Dersom du ikke scorer 10 mål på dine sju første kamper så spør alle om du kan klare det en gang til. Det er ikke interessant. Selv ikke Ian Rush scoret 40 mål i 10 sesonger. Sånn er det bare ikke.

– Du må være en skikkelig trussel. Som angrepsspiller må du jobbe hardt. Om det er 20 mål eller hva det skulle være på slutten av sesongen, så kommer suksess an på hvor mye suksess vi har som lag om det er en vellykket sesong eller ikke. Det handler ikke om personlig suksess, og de prisene er for alle.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]