– Jeg bryr meg ikke om hva folk sier

Arsenal vraket Henrikh Mkhitaryan fra kamptroppen da de var i en lignende situasjon. Det skjer neppe med Xherdan Shaqiri.

25. okt 2018 kl 20.00 Arve Corneliussen

Da Liverpool trakk Røde Stjerne i Champions League, ble Shaqiri advart mot at et «utrolig psykologisk press» venter ham i bortekampen mot Røde Stjerne.

På spørsmål om han er bekymret, svarer Shaqiri:

– Nei. Jeg leste noen artikler hvor en eller annen spiller sa noe. Jeg bryr meg ikke om hva folk sier. Det handler ikke om politikk, det handler om fotball. Jeg bekymrer meg ikke for noe, og drar dit for å spille, siteres sveitseren av The Times.

Advarselen har sin utspring i at Shaqiri ble født i den kosovoiske byen Gjilan, tidligere en del av Jugoslavia, skriver The Times. Byen er dominert av albanere, og ble okkupert av Serbia i 1999. I 2008 erklærte Kosovo sin uavhengighet, noe Serbia nektet å erkjenne. Konflikten pågår fortsatt.

I VM provoserte Shaqiri på seg serberne da han feiret scoring med den albanske ørnen.

– Dette skjedde også i VM, så jeg vet hvordan jeg skal håndtere det, bemerker Shaqiri overfor den britiske avisen.

Arsenal hadde en lignende problemstilling foran Europa League-kampen mot Qarabag i Aserbajdsjan tidlig i oktober. Armenske Henrikh Mkhitaryan ble til slutt trukket fra kamptroppen fordi Arsenal ikke ville gamble med spillerens sikkerhet, skriver Telegraph.

Også den situasjonen handlet om politiske spenninger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]