– Jeg ønsker å være en del av en større enhet

Jürgen Klopp forteller om forholdet til staben og menneskene rundt seg i Liverpool FC.

14. okt 2018 kl 11.05 Einar Kvande

– Jeg er 100 prosent en lagspiller. Jeg fortrekker fotball foran tennis fordi jeg ønsker å ha mine venner rundt meg. Jeg ønsker å være en del av en større enhet, uttaler Jürgen Klopp til Premier League Today.

– Jeg mener at alle på Melwood for tiden har den riktige følelsen når de kommer på jobb. De er alle viktige for oss. Veldig, veldig viktige, legger Liverpool-manageren til.

– Til syvende og sist er det alltid en person som tar avgjørelsene, og det er veldig ofte jeg. Men vi har skapt en situasjon der jeg kan få all den beste informasjonen fra de beste folkene før jeg tar avgjørelsene.

Sunn fornuft

– Jeg vil si at en av mine største styrker er sunn fornuft, om jeg skal være ærlig, for jeg er ikke spesielt smart, men jeg har sosial intelligens nok til å skjønne at jeg ikke trenger å vite alt.

Jeg har ikke noe problem med å spørre andre til råds.Jürgen Klopp

– Det finnes folk som vet mye mer om spesifikke emner, så vi hentet dem inn. Og jeg stoler på andre folk, for jeg vet jeg ikke er perfekt selv. Derfor forventer jeg heller ikke at andre skal tro jeg er perfekt. Jeg har ikke noe problem med å spørre andre til råds.

– Jeg har hentet inn noen fantastiske mennesker som klubben og prosjektet mitt har stor nytte av. Som jeg sa da jeg kom hit, ønsket jeg ikke å forandre klubben over natten. Jeg ønsket å forstå engelske fotballag, spesielt Liverpool, og gjøre ting på den måten de gjør det. Så vi har endret på ting litt om senn, og vi har hentet inn kvalitet. Det er noe jeg er veldig stolt av.

– Noe av det jeg elsker mest med jobben min, er at jeg har møtt noen veldig flotte folk som har gjort livet mitt mye triveligere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]