ØNSKER Å BLI HUSKET SOM EN VINNER  Jürgen Klopp er sterk i troen på at han vil vinne sølvtøy med Liverpool.

Ønsker ikke å bli husket som manageren som ikke vant trofeer med Liverpool

Jürgen Klopp reflekterer over sine tre første år som Liverpool-manager.

Jürgen Klopp har styrt Liverpool til finaler i både Champions League, Europa League og ligacupen, men ikke vunnet noen av dem. I tillegg har laget hans endt blant topp fire to sesonger på rad.

Klopps mannskap satte også en rekke scoringsrekorder forrige sesong, og har denne sesongen fått den beste starten i en Premier League-sesong noensinne.

– Ingen ønsker å se tilbake om 10 eller 20 år og si at den beste perioden vi hadde uten å vinne noe var da Klopp var manager, men det var en morsom tid. Det er ikke noe du ønsker å bli husket for, sier Liverpool-manageren til Premier League Today.

– Vi har fortsatt tid og mulighet til å oppnå noe spesielt. Det vet vi. Det må vi gjøre for å understreke fremgangen og utviklingen vi har hatt. Men tidene har forandret seg. Det er mye vanskeligere nå enn det var før i tiden.

– Vi er kanskje inne i vår beste periode på lang tid, men det er noen andre klubber som også har tatt de samme stegene. Det gjør det vanskelig.

– En andreplass er ingenting

– Kommer du på andreplass i OL kommer du hjem med en sølvmedalje, og i de fleste andre idretter er det slik. Men i fotball er en andreplass ingenting. Og det betyr ingenting for meg heller. Jeg ønsker å vinne, og jeg er klar over at det er mitt ansvar.

– Jeg legger alt jeg har i dette, både kunnskap, lidenskap, hjerte og erfaring. Jeg gir 100% for denne klubben. Jeg holder ikke noe tilbake.

– Det bør være nok til å vinne noe på et eller annet tidspunkt. Og frem til da skal vi forsøke å kose oss.

Entusiasme og engasjement

Selv om Liverpool har plukket 20 poeng av 24 mulige på de åtte første kampene ligger de bare på tredjeplass i Premier League. Både Manchester City og Chelsea har bedre målforskjell. Arsenal og Tottenham puster tet-troikaen i nakken, bare to poeng bak. Det blir noen spennende måneder fremover.

Det er fantastisk å være Liverpool-supporter eller ansatt i Liverpool FC akkurat nå. Det føles veldig bra.Jürgen Klopp

– I Liverpool er entusiasmen og engasjementet til folk strålende. Vi må klare å beholde den stemningen. Det er akkurat slik det skal være, sier Klopp.

– Det er mye som er viktigere enn fotball, men når du er tilstede på en fotballkamp er det ingenting som er viktigere. Jeg kan føle hvor spesielt det er, og hvor heldig jeg er som får være en del av dette. Det er fantastisk å være Liverpool-supporter eller ansatt i Liverpool FC akkurat nå. Det føles veldig bra.

Del

Jürgen Klopp

06.12.2017 11:58

Stem på Klopp og Salah her

Jürgen Klopp og Mohammed Salah er nominert til månedens manager og månedens spiller.

11.10.2017 12:00

Pressekonferanse på fredag

13.10.2017 08:26

Møter pressen kl. 14.00

Siste Til vår nyhetsoversikt
21.10.2018 kl 18:44

- Vi må holde på gode forsvarsvaner

21-årige Joe Gomez er fast inventar på et helrødt forsvar som slipper inn færre mål enn noen andre i engelsk toppfotball.

+
21.10.2018 kl 14:23

Nytt tap for Liverpool U23

Misbrukte sjanser og slurvete forsvarsspill ble igjen kostbart for elevene til Neil Critchley, som hadde gjesteopptreden fra Ben Woodburn.

+
21.10.2018 kl 09:59

«Liverpool har lært å vinne stygt, men dette var skrekkelig»

Engelsk media var skjønt enige om at 1-0 mot Huddersfield ikke viste Liverpool på sitt beste, men at tre nye poeng tross alt var det viktigste.

+
21.10.2018 kl 09:00

Bli med å støtte TV-aksjonen!

Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å støtte TV-aksjonen NRK 2018. Pengene går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende

+