Ønsker ikke å bli husket som manageren som ikke vant trofeer med Liverpool

Jürgen Klopp reflekterer over sine tre første år som Liverpool-manager.

11. okt 2018 kl 15.03 Einar Kvande

Jürgen Klopp har styrt Liverpool til finaler i både Champions League, Europa League og ligacupen, men ikke vunnet noen av dem. I tillegg har laget hans endt blant topp fire to sesonger på rad.

Klopps mannskap satte også en rekke scoringsrekorder forrige sesong, og har denne sesongen fått den beste starten i en Premier League-sesong noensinne.

– Ingen ønsker å se tilbake om 10 eller 20 år og si at den beste perioden vi hadde uten å vinne noe var da Klopp var manager, men det var en morsom tid. Det er ikke noe du ønsker å bli husket for, sier Liverpool-manageren til Premier League Today.

– Vi har fortsatt tid og mulighet til å oppnå noe spesielt. Det vet vi. Det må vi gjøre for å understreke fremgangen og utviklingen vi har hatt. Men tidene har forandret seg. Det er mye vanskeligere nå enn det var før i tiden.

– Vi er kanskje inne i vår beste periode på lang tid, men det er noen andre klubber som også har tatt de samme stegene. Det gjør det vanskelig.

– En andreplass er ingenting

– Kommer du på andreplass i OL kommer du hjem med en sølvmedalje, og i de fleste andre idretter er det slik. Men i fotball er en andreplass ingenting. Og det betyr ingenting for meg heller. Jeg ønsker å vinne, og jeg er klar over at det er mitt ansvar.

– Jeg legger alt jeg har i dette, både kunnskap, lidenskap, hjerte og erfaring. Jeg gir 100% for denne klubben. Jeg holder ikke noe tilbake.

– Det bør være nok til å vinne noe på et eller annet tidspunkt. Og frem til da skal vi forsøke å kose oss.

Entusiasme og engasjement

Selv om Liverpool har plukket 20 poeng av 24 mulige på de åtte første kampene ligger de bare på tredjeplass i Premier League. Både Manchester City og Chelsea har bedre målforskjell. Arsenal og Tottenham puster tet-troikaen i nakken, bare to poeng bak. Det blir noen spennende måneder fremover.

Det er fantastisk å være Liverpool-supporter eller ansatt i Liverpool FC akkurat nå. Det føles veldig bra.Jürgen Klopp

– I Liverpool er entusiasmen og engasjementet til folk strålende. Vi må klare å beholde den stemningen. Det er akkurat slik det skal være, sier Klopp.

– Det er mye som er viktigere enn fotball, men når du er tilstede på en fotballkamp er det ingenting som er viktigere. Jeg kan føle hvor spesielt det er, og hvor heldig jeg er som får være en del av dette. Det er fantastisk å være Liverpool-supporter eller ansatt i Liverpool FC akkurat nå. Det føles veldig bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]