Nå blir kampprogrammet mer overkommelig

Liverpool kom bra fra marerittprogrammet. Nå venter svakere motstand. Se rivalenes program.

9. okt 2018 kl 20.39 Arild Skjæveland

Vi er inne i den andre av totalt tre landslagsavbrekk denne høsten. Før første landslagspause vant de helrøde samtlige kamper.

Fra det uhyre tøffe programmet med Tottenham, Paris Saint-Germain, Southampton, Chelsea ganger to og, Napoli og Manchester City ble det tre seire, to uavgjort og to tap. Liverpool er fortsatt i en god posisjon i Champions League, og 3. plass i Premier League – bak City og Chelsea på målforskjell.

Seks nye kamper

Nå er det landslagspause frem til 20. oktober, når Liverpool gjester Huddersfield. David Wagners menn ligger under streken i Premier League, og har fortsatt ikke vunnet en ligakamp denne sesongen.

FØRSTE MOTSTANDER
FØRSTE MOTSTANDER  Liverpool møter David Wagners Huddersfield i første kamp etter landslagspausen.

Akkurat det er de ikke alene om. Huddersfield står med tre poeng på åtte kamper. Spesielt mot storlagene har de fått det tøft. Det har blitt 6-1 tap borte mot Manchester City, 3-0 tap hjemme mot Chelsea og 2-0 tap hjemme mot Tottenham.

Liverpool tar så imot Røde Stjerne på Anfield. Det serbiske laget tok poeng i sin første Champions League-kamp mot Napoli, men ble så knust hele 6-1 mot Paris Saint-Germain i forrige uke.

Neste ligamotstander etter det er Cardiff på Anfield. LFC har holdt nullen i ni strake hjemmekamper i ligaen, og Cardiff ligger desidert sist. De har kun tatt to poeng denne sesongen, og har scoret fire mål. Tre av dem har kommet på hjemmebane.

Også Neil Warnocks menn har fått juling fra storklubbene denne høsten. Det ble 3-2 tap hjemme mot Arsenal, 4-1 tap borte mot Chelsea, 5-0 tap hjemme mot Manchester City, og 1-0 tap borte mot Spurs.

Møter Arsenal

3. november er den antatt tøffeste kampen i denne perioden. Da skal Liverpool til Emirates Stadium, og møte Arsenal. Unai Emery ser ut til å ha fått styr på laget, som kun ligger to poeng bak Liverpool på tabellen. Etter tap i de to første kampene har de vunnet det som er – men det skal sies at motstanderne i de to første kampene var City og Chelsea – og at programmet har vært svært overkommelig siden den gang.

Forsvaret til Arsenal har ikke sett overbevisende ut så langt i sesongen, men den spanske manageren har fått det til å se bra ut offensivt.

Etter Arsenal er det et nytt møte med Røde Stjerne, denne gang i Beograd, før Liverpool tar imot Fulham på Anfield søndag 11. november.

Fulham ligger i skrivende stund på 17. plass på tabellen. London-laget har tidvis sett bra ut offensivt, men bakover har det vært krise. Det har kun blitt fem poeng på åtte kamper, og hele 21 baklengs.

Fulham har tapt 3-1 borte mot Tottenham, 3-0 borte mot City og 5-1 hjemme mot Arsenal i sesongstarten.

Liverpool skal altså møte to nyopprykkede lag. Forrige sesong tok Klopps menn 16 av 18 mulige poeng mot de nyopprykkede. 1-1 borte mot Newcastle var eneste poengtap.

OPPE I RYGG:
OPPE I RYGG:  Arsenal er nå kun to poeng bak City, Chelsea og Liverpool.

Rivalenes kamper

Det er nå fem lag som har fått en liten luke på toppen. At det skulle være Manchester City, Chelsea, Liverpool, Arsenal og Tottenham ville nok de fleste ha tippet før sesongen. Manchester United har fått en dårlig start og er sju poeng bak trioen på topp, og fem poeng bak fjerdeplassen.

Liverpool skal spille en kamp mindre enn alle sine fire tetteste rivaler. Rivalene skal ut i ligacup, der Liverpool ble slått ut av Chelsea.

Tottenham og Manchester City skal møtes, og Spurs ser ut til å være laget som har tøffest program i den kommende perioden.

Manchester City
 1. Manchester City - Burnley
 2. Shakhtar Donetsk - Manchester City (Champions League)
 3. Tottenham - Manchester City
 4. Manchester City - Fulham (Ligacup)
 5. Manchester City - Southampton
 6. Manchester City - Shakhtar Donetsk (Champions League)
 7. Manchester City - Manchester United
Chelsea
 1. Chelsea - Manchester United
 2. Chelsea - BATE Borisov (Europa League)
 3. Burnley - Chelsea
 4. Chelsea - Derby (Ligacup)
 5. Chelsea - Crystal Palace
 6. BATE Borisov - Chelsea (Europa League)
 7. Chelsea - Everton
Arsenal
 1. Arsenal - Leicester
 2. Sporting Lisboa - Arsenal (Europa League)
 3. Crystal Palace - Arsenal
 4. Arsenal - Blackpool (Ligacup)
 5. Arsenal - Liverpool
 6. Arsenal - Sporting Lisboa (Europa League)
 7. Arsenal - Wolverhampton
Tottenham
 1. West Ham - Tottenham
 2. PSV Eindhoven - Tottenham (Champions League)
 3. Tottenham - Manchester City
 4. West Ham - Tottenham (Ligacup)
 5. Wolverhampton - Tottenham
 6. Tottenham - PSV Eindhoven (Champions League)
 7. Crystal Palace - Tottenham

Har du innspill til journalisten?
[email protected]