Video– Vi må vente og se om Keita blir klar

Vi fulgte Klopps pressekonferanse.

5. okt 2018 kl 13.13 Arild Skjæveland

Søndag kl. 17.30 er det klart for sesongens største kamp så langt. Ligaleder Manchester City kommer til Anfield.

Liverpool har nå lagt en uke bak seg med to tap og én uavgjort, og må slå tilbake. Jürgen Klopp vil komme med siste nytt på sin pressekonferanse kl. 14.30. Du kan se den selv i videovinduet over, eller lese hva han sier i denne saken som oppdateres.

Da er manageren på plass.

Om Naby Keita

– Han hadde muskelkramper i ryggen. Jeg er ikke 100 prosent sikker (på om han blir klar). Vi må vente og se. Han kommer inn i dag, men jeg vet ikke om han kan gjøre noe. Det så ikke så alvorlig ut, så det er en sjanse, men jeg vet ikke.

Savnet av Oxlade-Chamberlain

– Jeg kan ikke tenke på ham for øyeblikket dessverre. Det er fint at han blir nevnt, for det viser hvor viktig han var og viser hvor mye vi gjerne skulle hatt ham her.

Kampene mot City forrige sesong

– Det er en hjemmekamp mot Manchester City, og det er alltid tøft. Selv 3-0 seieren i Champions League var tøff. 4-3 seieren føltes veldig bra, for det føltes som at de hadde vunnet 67 kamper på rad. Men de ga aldri opp og vi måtte score noen fantastiske mål for å vinne. Selv på 4-1 ga de ikke opp.

Det som gikk galt mot Napoli

– Timingen var ikke bra i forsvar. Vi klarte ikke å omstille oss til de tingene de gjorde riktig. Etter kampen virket det klart at de fortjente å vinne.

– Vi følte oss under press når vi ikke var under press.

– Nå har vi tre dager på oss før vi spiller mot Napoli. Vi må beholde roen. Vi kan ikke glemme hvordan vi spilte mot Chelsea tre dager før Napoli.

Må slå tilbake

– Vi må komme med en reaksjon. Jeg ønsket ikke å tape mot Napoli, men om du spør meg hva som er best for forberedelsene, så er det ønsket om å ikke ha den følelsen igjen.

Krevende periode

– Det har vært en veldig intens periode. Vi har spilt mot krevende lag, og det har vært vanskelig å gjøre endringer på laget. Napoli var ikke en bra kamp, for vi kjempet ikke tilbake etter de første 15 minuttene.

– Vi vet at vi kan gjøre det bedre, og til helgen vet vi at vi må gjøre det bedre. De er et av de sterkeste lagene i verden. Men vi er et strålende lag med fantastiske supportere mot et veldig bra lag. La oss prøve igjen.

– Vi slo City tre ganger forrige sesong, men ikke en eneste gang kom vi inn i garderoben og tenkte «nå vet vi hvordan vi slår dem». Folk har ønsket meg lykke til før søndag, og dessverre trenger vi det. Du må skape dine egne muligheter og være modig, men det finnes ingen garanti.

Ingen nye skader

Jürgen Klopp bekrefter at han ikke har noen nye skadebekymringer etter kampen mot Napoli.

– Adam Lallana er tilbake i full trening.

Analysen før søndagens kamp skal gjøres etter pressekonferansen.

Om å møte City

Klopp innrømmer at han liker kampene mot Manchester City.

– Jeg mener den viktigste jobben i fotballen er å underholde folk. Vi redder ikke liv, vi planter ikke noe, vi skaper ikke noe, vi opererer ikke. Vi spiller bare fotball, så hvorfor kan vi ikke være underholdende? Vi må hele tiden prøve å gjøre noe, og Pep sine lag er de beste på det.

– Vi må være 100 til 110 prosent på for å slå City.

Mohamed Salahs form

– Jeg tar det helt med ro med Mohamed Salah, og er ikke bekymret. Forventningene er høyere, og det er helt normalt. Fjoråret var en overraskelse, men jeg tar det helt med ro. Det er ingenting å bekymre seg for.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]