KARISMATISKE KLOPP  Jürgen Klopp er en fyr som har et nært forhold til sine spillere.

Klopp skrev ett ord på tavla første gang han møtte Liverpool-spillerne

Jürgen Klopp kaster lys over hva han sa da han møtte Liverpool-troppen for første gang.

– Jeg husker jeg skrev ett ord med store bokstaver på tavla. TEAM. Og så sa jeg at det er hva jeg ønsker at vi skal være, sier Klopp i det lange intervjuet han har gitt til Premier League Today.

– Jeg sa at T'en sto for terrible - håpløse å spille mot. Jeg hadde ikke noe bedre ord dessverre. E'en var for entusiastisk, A'en for ambisiøs og M'en for mentalt sterke maskiner.

– Noen ganger har vi fremstått akkurat slik. Vi kan være en vanskelig motstander å møte, vi har denne litt spennende, sprø spillestilen og organiseringen om du vil. Vi er helt klart entusiastiske og veldig ambisiøse. Vi er blitt sterkere og sterkere mentalt. Alle spillerne mine jobber stort sett som maskiner også. Så jeg har faktisk fått det jeg ønsket meg, sier Klopp.

– Vi må skape den beste stemningen

Supporterne er også viktige for Klopp, og for lagets suksess.

– Jeg ønsket virkelig at folk skulle vite hvor viktige de er fra første dag av. I fotball sier folk alltid at supporterne er viktige. Men dersom du ikke behandler dem som om de er viktige slår det feil. Du må sørge for at det er et sunt forhold til supporterne.

– Vi vet vi ikke ville ha klart å spille på vårt høyeste nivå uten dem. Vi ville ikke hatt en sjanse til det. Det må du erkjenne, og sette pris på dem. Og det er veldig enkelt for meg. Jeg vet jeg er ansvarlig for lagets prestasjoner, men folk på tribunene er ansvarlige for stemningen.

– Derfor ser jeg på dette som en vinn-vinn situasjon. Når vi spiller bra er det enkelt å få publikum igang, men når vi ikke spiller bra trenger vi publikum til å oppmuntre oss. De må komme seg på beina, og fortelle oss at her må vi stå på. Da må vi fremstå som stjerner.

– Jeg ønsker at vi skal ha den beste stemningen i verden, og det finnes ingen grenser egentlig. Jeg elsker det når folk virkelig blir engasjerte i spillet, men det er fortsatt rom for forbedringer. Vi kan prestere bedre, men vi må også sørge for at stemningen på stadion er på det høyeste nivået.

Del

Jürgen Klopp

06.12.2017 11:58

Stem på Klopp og Salah her

Jürgen Klopp og Mohammed Salah er nominert til månedens manager og månedens spiller.

11.10.2017 12:00

Pressekonferanse på fredag

13.10.2017 08:26

Møter pressen kl. 14.00

Siste Til vår nyhetsoversikt
21.10.2018 kl 09:00

Bli med å støtte TV-aksjonen!

Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å støtte TV-aksjonen NRK 2018. Pengene går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende

+
21.10.2018 kl 07:48

Liverpool har aldri startet bedre i Premier League

Tre nye poeng, og buret rent igjen. Liverpool har fått en historisk god start på denne ligasesongen.

+
20.10.2018 kl 19:46

Henderson ønsket å spille videre

Liverpools midtbane ble alle byttet ut mot Huddersfield, men usikkert angående skader.

+
20.10.2018 kl 19:06

- Jeg forventer meg noe bedre

Jürgen Klopp var fornøyd med tre poeng borte mot Huddersfield, men ikke med prestasjonen til hans gutter.

+