Klopp skrev ett ord på tavla første gang han møtte Liverpool-spillerne

Jürgen Klopp kaster lys over hva han sa da han møtte Liverpool-troppen for første gang.

12. okt 2018 kl 13.00 Einar Kvande

– Jeg husker jeg skrev ett ord med store bokstaver på tavla. TEAM. Og så sa jeg at det er hva jeg ønsker at vi skal være, sier Klopp i det lange intervjuet han har gitt til Premier League Today.

– Jeg sa at T'en sto for terrible - håpløse å spille mot. Jeg hadde ikke noe bedre ord dessverre. E'en var for entusiastisk, A'en for ambisiøs og M'en for mentalt sterke maskiner.

– Noen ganger har vi fremstått akkurat slik. Vi kan være en vanskelig motstander å møte, vi har denne litt spennende, sprø spillestilen og organiseringen om du vil. Vi er helt klart entusiastiske og veldig ambisiøse. Vi er blitt sterkere og sterkere mentalt. Alle spillerne mine jobber stort sett som maskiner også. Så jeg har faktisk fått det jeg ønsket meg, sier Klopp.

– Vi må skape den beste stemningen

Supporterne er også viktige for Klopp, og for lagets suksess.

– Jeg ønsket virkelig at folk skulle vite hvor viktige de er fra første dag av. I fotball sier folk alltid at supporterne er viktige. Men dersom du ikke behandler dem som om de er viktige slår det feil. Du må sørge for at det er et sunt forhold til supporterne.

– Vi vet vi ikke ville ha klart å spille på vårt høyeste nivå uten dem. Vi ville ikke hatt en sjanse til det. Det må du erkjenne, og sette pris på dem. Og det er veldig enkelt for meg. Jeg vet jeg er ansvarlig for lagets prestasjoner, men folk på tribunene er ansvarlige for stemningen.

– Derfor ser jeg på dette som en vinn-vinn situasjon. Når vi spiller bra er det enkelt å få publikum igang, men når vi ikke spiller bra trenger vi publikum til å oppmuntre oss. De må komme seg på beina, og fortelle oss at her må vi stå på. Da må vi fremstå som stjerner.

– Jeg ønsker at vi skal ha den beste stemningen i verden, og det finnes ingen grenser egentlig. Jeg elsker det når folk virkelig blir engasjerte i spillet, men det er fortsatt rom for forbedringer. Vi kan prestere bedre, men vi må også sørge for at stemningen på stadion er på det høyeste nivået.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]