Kontroversielt utligningsmål fire minutter på overtid

Liverpool U19 snytt for seieren i Napoli.

3. okt 2018 kl 16.44 Einar Kvande

Liverpool U19 var på vei mot sin andre strake seier i UEFA Youth League, men Napoli utlignet flere minutter på overtid i ettermiddagens kamp i Italia, skriver Liverpoolfc.com.

Bobby Adekanye, som haltet av banen i første omgang, så lenge ut til å bli kampens matchvinner på Stadio Ianniello. Men så kom et utligningsmål av det kontroversielle slaget. Liverpool-spillerne trodde det var stopp i spillet på grunn av at det var to baller på banen, da Napoli stormet fremover og scoret.

Uavgjort i Napoli betyr at Barry Lewtas sitt lag leder gruppe C ett poeng foran Paris Saint-Germain, som slo Røde Stjerne 2-1 i dagens andre kamp.

Lite skjedde de første 20 minuttene i Napoli, men så begynte Liverpool å produsere sjanser. Etter forarbeid av Paul Glatzel og Curtis Jones var Adekanye litt heldig som fikk ballen forbi keeper og dermed enkelt kunne gi gjestene ledelsen.

Imponerende keeperspill

Adekanye måtte ut med en skade 10 minutter før pause, og han ble erstattet av Luis Longstaff. Like før pause gjorde Liverpool-keeper Vitezlav Jaros en utmerket redning som hindret Napoli et utligningsmål.

Tidlig i annen omgang var det vertenes keeper som imponerte, da Rafael Camacho forsøkte å skru ballen i mål. Glatzel forsøkte seg på returen, men Napolis keeper reddet også den avslutningen.

Mot slutten av kampen fikk innbytter Leighton Clarkson en god mulighet til å avgjøre kampen, men igjen var italienernes keeper med på notene. Ni minutter før slutt brente Napoli en stor sjanse, med en heading utenfor etter en corner.

Dommeren mistet kontrollen

Så i kampens siste sekunder stoppet Liverpool-spillerne opp fordi det var to baller på banen, og vertene dro nytte av forvirringen om oppstod og scoret utligningsmålet til tross for sterke protester fra gjestene. Til og med akademidirektør Alex Inglethorpe kom på banen for å snakke med den rumenske dommeren, Marius Avram, etter den gedigne dommertabben, melder Liverpool Echo.

Det hører også med til historien at vertene spilte svært stygt. Blant annet fikk innbytter Bobby Duncan en albue i hodet da ballen ikke var i nærheten. Det ble delt ut sju gule kort i en fysisk tøff batalje hvor dommer Avram fullstendig mistet kontrollen.

Liverpools lag: Jaros, N. Williams, Lewis, R. Williams, Clayton, Coyle, Adekanye (Longstaff 35), Jones, Glatzel (Duncan 73), Cain (Clarkson 73), Camacho.

Ubenyttede reserver: Kelly, Larouci, Boyes, Dixon-Bonner.