Dette skriver avisene«Liverpool var ikke til å kjenne igjen»

For første gang siden 2012 hadde ikke Liverpool et skudd på mål i Europa.

4. okt 2018 kl 09.27 Arild Skjæveland

Liverpool tapte 1-0 borte mot Napoli onsdag kveld, etter å ha prestert sesongens hittil svakeste kamp mot et godt hjemmelag. Dette skriver avisene etter kampen i sør-Italia.

Andy Hunter, The Guardian

«Allez, Allez, Allez» runget utover Stadio San Paolo etter at dommeren blåste av kampen – men ikke den versjonen som fulgte Liverpool hele veien til forrige sesongs Champions League-finale. Den ble sunget med napolitanske stemmer. Det var bare de som hadde grunn til å feire. Ett lag leverte, men Liverpool ble stilnet.

En knapp seier til Napoli etter scoring i det 90. minutt kan kanskje vitne om at Jürgen Klopps lag var uheldige, men historien er helt annerledes. Liverpool var ikke til å kjenne igjen. Lite trykk, mange feil, og på hælene gjennom hele kampen. Gjestene hadde ingen skudd på mål mot Carlo Ancelottis lag, og Lorenzo Insignes sene vinnermål var det minste Napoli fortjente.

Momentumet fra det sene vinnermålet mot Paris Saint-Germain ble sløst bort fra forrige sesongs finalister.

Les hele i The Guardian

Paul Joyce, The Times

Jürgen Klopp har sagt at han er lei av å høre om hvor bra hans Liverpool-lag er, og som bestilt leverte spillerne hans en kamp blottet for kvalitet. Kanskje må han være mer forsiktig med hva han håper på. En svak kamp preget av feil er ikke det laget hans har gjort seg kjent for i Europa, og den eneste overraskelsen var at det tok 90 minutter før de ble straffet av Lorenzo Insigne.

Liverpool hadde ikke et eneste skudd på mål i en europacupkamp for første gang siden 2012. Italienerne er sammen med Porto de eneste som har klart å hindre LFC fra å score på de siste 19 kampene i Europa.

Mohamed Salah hadde nok en ineffektiv kamp, og Klopps samtale med ham ga lite respons – men dette handlet om en kollektiv svikt, som ikke vil hjelpe inn mot storkampen mot Manchester City på søndag. Liverpool har tidligere vist seg kapable til å løfte seg for en kamp mot Pep Guardiolas lag på Anfield, og må gjøre det igjen.

Til tross for en strålende start på sesongen, har Liverpool nå tapt to og spilt uavgjort i en av sine tre siste kamper, og Daniel Sturridge er den eneste spilleren som har scoret i de tre kampene. Angrepet med Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané, som var så effektive forrige sesong da de scoret 91 mål, fortsetter å slite.

Les hele i The Times (krever innlogging)

SVAK KAMP:
SVAK KAMP:  Liverpool spilte kanskje sin svakeste kamp i Europa under Jürgen Klopp.

James Pearce, Liverpool Echo

Liverpool kan ikke klage. Bare en miks av flaks, svake avslutninger og heroiske Alisson Becker gjorde at laget hang med så lenge som de gjorde.

LFC var ynkelige fra start til slutt. Det er vanskelig å tro at dette var laget som hadde slått Paris Saint-Germain for to uker siden, og ligger likt med Manchester City på toppen av Premier League-tabellen. Etter en så lovende start på sesongen både nasjonalt og i Europa, var dette langt under standarden. Utenom Alisson, Virgil van Dijk og den strålende Joe Gomez var dette dystert.

Laget var sårbart på flankene, uforsiktig på midtbanen, og tannløse på topp. De klarte ikke å få et eneste skudd på mål i Europa for første gang siden 2012. I tillegg måtte Naby Keita forlate banen på båre med en ryggskade.

Det var Liverpools svakeste kamp borte i Europa siden de tapte mot Basel under Brendan Rodgers i 2014.

Les hele i Liverpool Echo

Chris Bascombe, The Telegraph

Det kom sent, men det var ingen overraskelse. Innbytter Dries Mertens hadde to ganger vært nære, og hatt et forsøk i tverrleggeren. Frem til slutten hadde Liverpool forsvart seg greit i det som var en uattraktiv og rufsete kamp. Så fant Jose Callejon rom på venstresiden, og Insigne skled inn innlegget i det 90. minutt.

Ancelotti må få skryt for å gamble med et dobbeltbytte på slutten, som sørget for en mer åpen avslutning på kampen. Napoli trengte seieren mer etter å spilt uavgjort i sin første kamp mot Røde Stjerne – men det føltes som at dette var en kamp som fulgte managerens plan til punkt og prikke. Først ufarliggjøre motstanderen, og så slå til.

Det er sjeldent å se Liverpool så slappe. Den milde kritikken som har kommet så langt i sesongen har kommet på at soliditeten har gått utover det strålende angrepsspillet. De periodene på et kvarter der laget blitset motstanderen og scoret to-tre mål har vi ikke sett. Det har vært mer solid, heller enn spektakulært. Klopp er klar over det, og snakket før kampen om at det var et spørsmål om tid før alt skulle klikke.

Nå må Liverpool kjempe for å komme seg videre fra gruppen. Det at den siste kampen er på Anfield, mot nettopp Napoli, gjør at Klopps lag fortsatt har oddsen på sin side, så lenge de tar nok poeng frem til da.

Les hele i The Telegraph

KOM INN:
KOM INN:  Jordan Henderson erstattet Naby Keita som måtte av på båre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]