Nytt tap for Liverpool U23

Misbrukte sjanser og slurvete forsvarsspill ble igjen kostbart for elevene til Neil Critchley, som hadde gjesteopptreden fra Ben Woodburn.

21. okt 2018 kl 16.23 Torbjørn Flatin

Etter en sjansefattig 1.omgang ledet Liverpool fortjent med 1-0. Lagets venstreside bidro hele tiden mest offensivt med Adam Lewis og Rafael Camacho, og også utlånte Ben Woodburn. Sistnevnte ble gitt tillatelse til å få spilletid ettersom han ikke var involvert hos Sheffield United denne helgen. De tre kombinerte slik at Lewis fikk lagt inn fra dødlinja og fant Matty Virtue foran målet og kapteinen kunne nette fra kort hold.

Derby snudde kampen

Like etter pause var Liverpool svært nærme å øke ledelsen da Isaac Davis fikk servert ballen fra Liam Miller, men forsøket fra kort hold ble reddet på streken av en forsvarer hos gjestene.

Et nokså rutinert og robust Derby kom stadig mer med i regnværet i Kirkby og etter 53 minutter headet backen MacDonald kontant inn en corner fra høyre. 28 år gamle Jacob Butterfield sørget for 2-1 til Derby da han noe heldig fikk med seg ballen inn i Liverpools felt og ballen fant veien til nettmaskene.

Kampen hadde frisknet til og Adam Lewis var heldig da han sendte et frispark fra 20 meter i stolpen etter 74 minutter. Tre minutter senere utlignet Liverpool etter en situasjon som lignet sjansen tidlig i omgangen. Kanadiske Millar kom seg fri ute på venstresiden, fant Christie-Davies inne i feltet, men denne gangen skrudde midtbanespilleren ballen opp i motsatt vinkel.

Etter 85 minutter avgjorde imidlertid Derby da Sibley kunne gjøre 3-2 etter rot i Liverpools forsvar.

Mangler en toppscorer

Dette var en kamp som lignet på flere av de tidligere som Liverpool U23 har hatt denne sesongen. Spillemessig henger laget godt med, sjanser blir skapt, men de mangler en goalgetter som for eksempel skadede Rhian Brewster. I andre enden slippes det inn billige mål, og det er ingen god kombinasjon.

Adam Lewis, som nå er blitt flyttet opp på Melwood, hadde nok en gang en god kamp på venstrebacken. Rafael Camacho vist glimt av hvorfor han allerede har trent med førstelaget en stund, mens 20 år gamle Isaac Christie-Davis spilte seg opp på midtbanen. Norske Edvald Tagseth satt på benken uten å komme inn.

En merker seg ellers at Curtis Jones ikke var med i troppen og kan være tiltenkt en rolle i troppen mot Røde Stjerne førstkommende onsdag.

Liverpool: Kelleher, N. Williams, Johnston, Juanma, Lewis, Chirivella, Christie-Davis, Virtue, Camacho, Millar, Woodburn (McAuley 64)

Gult kort: Johnston, Chirivella