ØNSKET PÅ LANDSLAGET  Clarence Seedorf og Patrick Kluivert kan være i ferd med å overtale Joël Matip til å spille for Kamerun igjen.

Prøver å overtale Matip til å spille for Kamerun igjen

To nederlandske fotball-legender har tatt over ansvaret for Kameruns landslag.

Clarence Seedorf ble ansatt som ny landslagssjef for Kamerun i august, med landsmannen Patrick Kluivert som hans assistent. Nå avslører Soka25east.com at de nederlandske fotballegendene har innledet samtaler med Joël Matip, med håp om å få Liverpool-stopperen til å spille for landslaget igjen.

– Matip er en veldig god spiller, og vi snakket med ham allerede før kampen mot Komorene (i september, red anm), siteres Kluivert.

– Han var skadet og utilgjengelig da, men vi har fortsatt samtalene med ham. Vi ønsker ikke å stresse ham. Matip har bedt om tid til å komme i form igjen, og det er veldig viktig. Han er en spiller vi er optimistiske med tanke på å få med igjen, og så får vi se hva fremtiden bringer, legger Kamerun-assistenten til.

Matip er en av en håndfull Liverpool-spillere som ikke er opptatt med landskamper denne uken. De øvrige seniorspillerne som ikke er på landslagsoppdrag er Daniel Sturridge, Alberto Moreno, James Milner, Adam Lallana og Divock Origi.

Vertsnasjon for Afrikamesterskapet

Ser vi bort fra en kamp i 2015 har ikke Matip representert Kamerun fast siden 2014. Forholdet til landslagsledelsen ble spesielt anstrengt da han ble kalt inn til det siste Afrikamesterskapet mot sin vilje, og dermed måtte stå over en rekke Liverpool-kamper. Hendelsen førte til at Matip formelt trakk seg fra alt landslagsspill i en alder av 25 år.

Dersom det går som Seedorf og Kluivert håper vil Matip være tilgjengelig for spill allerede når Kamerun møter Marokko i november, og ikke minst til Afrikamesterskapet på hjemmebane i perioden 15. juni til 13. juli 2019.

Del

Joël Matip

23.09.2018 16:06

– Jeg er klar til å steppe inn

Joël Matip erkærer at han er klar til å vikariere dersom Virgil van Dijk ikke kan spille på en stund på grunn av smellen han fikk i ribbeina mot Southampton.

22.09.2018 22:31

– Et godt steg i riktig retning for meg

Joël Matip var godt fornøyd med egen innsats i sin første start for sesongen.

17.08.2018 16:05

Håper å inkludere Matip i troppen

Jürgen Klopp krysser fingrene for at han har en skadefri Joël Matip med i troppen mot Crystal Palace mandag kveld.

Siste Til vår nyhetsoversikt
21.10.2018 kl 22:33

Shaqiri klar til å møte Røde Stjerne både sportslig og mentalt

Som kosovoalbaner blir det spesielt for Xherdan Shaqiri å reise til Serbia, men han er bare fokusert på mest mulig spilletid med Liverpool.

+
21.10.2018 kl 18:44

- Vi må holde på gode forsvarsvaner

21-årige Joe Gomez er fast inventar på et helrødt forsvar som slipper inn færre mål enn noen andre i engelsk toppfotball.

+
21.10.2018 kl 14:23

Nytt tap for Liverpool U23

Misbrukte sjanser og slurvete forsvarsspill ble igjen kostbart for elevene til Neil Critchley, som hadde gjesteopptreden fra Ben Woodburn.

+
21.10.2018 kl 09:59

«Liverpool har lært å vinne stygt, men dette var skrekkelig»

Engelsk media var skjønt enige om at 1-0 mot Huddersfield ikke viste Liverpool på sitt beste, men at tre nye poeng tross alt var det viktigste.

+