Robertson er ikke komfortabel med posisjonen han er blitt tildelt på landslaget

Liverpool-forsvareren ble benyttet som vingback mot Israel.

12. okt 2018 kl 08.36 Einar Kvande

Skottlands landslagssjef Alex McLeish ønsker å ha med både Andy Robertson og Celtics Kieran Tierney i sin startoppstilling. Begge er i utgangspunktet tradisjonelle venstrebacker. McLeish spiller et system med tre i forsvarsrekka, noe som fører til at både Robertson og Tierney må innta roller de ikke er vant med.

I 2-1 tapet for Israel torsdag spilte Tierney venstre midtstopper, mens Robertson spilte venstre vingback. Ingen av de to virket komfortable i sine nye roller.

– Vi spiller begge ute av posisjon, uttaler kaptein Robertson til BBC Skottland.

– Dermed er det to spillere som må forsøke å lære seg en ny posisjon. Vi har spilt der tidligere, men du må lære det i dette systemet. Dessverre vil det ta tid. Vi ønsker begge å spille venstreback, men det finnes ikke en slik posisjon for øyeblikket, slår Liverpool-forsvareren fast.

– Manageren har sett på dette, og ønsker at både jeg og Kiernan Tierney skal spille på venstresiden. Min utgangsposisjon blir mye høyere i banen enn jeg er vant med, og jeg har ikke en ving å spille med. Det gjør det mye vanskeligere. Jeg skal ikke snakke for Kieran, men jeg spilte ikke godt nok.

– Vi fikk dem til å se gode ut

Det var et selvmål fra Tierney som avgjorde Nations League-kampen til Israels fordel.

– Vi startet bra, men spilte svakt utover i oppgjøret og Israel fikk tak på kampen, slår Robertson fast.

– Jeg ønsker ikke å ta noe av æren fra Israel, men jeg mener vi var svake. Om vi hadde spilt opp mot vårt beste ville vi ha fått et bedre resultat, men vi fikk dem til å se gode ut.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]