Satser på at engelsken sitter om seks måneder

Men Naby Keita sliter med å forstå scouse.

23. okt 2018 kl 10.23 Arild Skjæveland

Naby Keita har vært Liverpool-spiller siden 1. juli, og har blitt omtalt som veldig sjenert av sin manager Jürgen Klopp.

En av grunnene til det kan være at han bare kommuniserer på fransk. Det er noe han jobber med å få orden på.

– Jeg går på kurs, og er veldig motivert for å lære meg engelsk. Det er veldig viktig for meg. Jeg ønsker å kunne snakke med treneren, ønsker å kunne snakke med medspillerne mine, og jobber veldig hardt med det, sier Keita i et intervju med Sky Sports.

– Jeg håper at jeg kan gjøre disse intervjuene på engelsk om seks måneder.

Noe han så langt ikke forstår mye av, er den lokale scouse-dialekten.

– Jeg synes scouse er litt vanskelig, men jeg skal gjøre mitt beste for å lære noe. Jeg kan ingenting nå – jeg har bare prøvd å snakke engelsk.

Stolt av draktnummeret

Keita forteller at han synes det er stas å spille med draktnummer 8 – Steven Gerrards gamle nummer.

– Nummer 8 er et legendarisk nummer, og det å bære den drakten er stort. Det er nummeret til en legende som var respektert her.

– I barndommen drømte jeg om å spille for en stor klubb som Liverpool. Jeg er her nå – men det betyr ikke at jeg kommer til å bli som ham, for vi er alle ulike spillere. Han satte sitt stempel her, og jeg ønsker å markere meg på min måte, sier han.

– Jeg jobber veldig hardt for å sette mine spor slik han gjorde. Det å spille for Liverpool var en drøm jeg hadde som barn, og nå er jeg her.

Naby fikk en hamstringskade i forrige ukes landskamper. Hvor alvorlig det er får vi kanskje vite mer om når Klopp møter pressen kl. 15.30 norsk tid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]