Vi fulgte pressekonferansenHenderson og Keita mister Cardiff-kampen

Jürgen Klopp om Cardiff, skadesituasjonen og Virgil som 3. kaptein.

26. okt 2018 kl 13.45 Arild Skjæveland

Lørdag skal Liverpool møte Cardiff City i det som er sesongens tiende Premier League-kamp.

Neil Warnock har allerede holdt sin pressekonferanse. Kl. 14.30 skal Jürgen Klopp holde sin – og vi oppdaterer denne saken med alt manageren sier. Du kan selv se pressekonferansen i videovinduet over.

Klopp er nå på plass.

Om Salah, Mané og Firmino

– Det gir mer mening om ansvaret for å score mål deles av flere. Jeg var overrasket over at Mané og Firmino hadde gått så langt uten å score.

Joe Gomez og kontraktsforhandlingene

– Vi snakker ikke om kontrakter her – men han er en viktig del av denne stallen. Da jeg kom hit fortalte alle meg om hvor god han var. Han måtte kjempe seg tilbake fra skade. Nå er han helt frisk og full av selvtillit.

– Nå vet jeg hva de som snakket så varmt om ham snakket om.

Møte med Neil Warnock

– Jeg gleder meg til å møte Neil Warnock. Kanskje ikke i de 90 minuttene, men jeg har hørt mye om ham. Han er åpenbart veldig god med snakketøyet, veldig talentfull!

– Han er en av de mest erfarne managerne i verden, og det han har fått til tidligere er utrolig. Respekten min for Championship vokser for hver dag, og det ser ut til at han kan gjøre hva han vil i den ligaen og få lagene opp.

– Vi er klar over kvalitetene til Cardiff. Cardiff og Neil Warnock er kjent for måten de spiller på. De engelske guttene vet det allerede. Marko Grujic var der forrige sesong og fortalte oss litt om det i pre-season.

– Cardiff fortjener all vår respekt, og vil få det.

– Warnock ser ut til å være en karakter. En livlig person. Det var veldig imponerende hvordan han fikk dem opp. Han er en manager som ser ut til å kreve mye, og du kan se at lagene spiller slik han ønsker. Det respekterer jeg, for det er ikke alltid like enkelt.

Dødballene

– Vi har jobbet mye med dødballer. Det er litt vanskelig å snakke om, for vi ønsker ikke å snakke om rutinene våre. Vi ønsket å fokusere på det, for det var ikke noe vi var gode på.

– Vi ser annerledes på det nå. Vi går på forskjellige løp, og gjør aldri det samme.

Skadenytt

– Henderson og Naby Keita blir ikke klare til i morgen. Begge er på god vei, men blir ikke klare.

– Resten, utenom Oxlade-Chamberlain, bør være tilgjengelig.

Om Cardiff City

– Denne kampen blir en utfordring. Fotball er fotball, og det betyr at det vil oppstå mange situasjoner hvor de kan utgjøre en forskjell. Har vi virkelig scoret flere mål enn Cardiff på dødballer?

– De er sterke. 100 prosent konsentrert, og kommer med lange innkast fra alle vinkler.

– Fotball handler om å finne løsninger. Warnock er ikke redd for å gjøre det. Vi trenger hjelp fra supporterne, som vi gjorde mot Beograd.

Spillerne utenfor troppen

Klopp fikk spørsmål om Divock Origi, som ikke har blitt involvert denne sesongen.

– Han er et godt eksempel for spillere som ikke har vært så mye involvert, for han gjør det strålende. Som Solanke, som Clyne, som Moreno. Du kan bare spille veldig god fotball dersom de trener bra, og det gjør de.

– Joel Matip ville spilt i 97 prosent av alle lag i Premier League og Bundesliga, det er jeg ganske sikker på – og han var ikke med i troppen på onsdag.

Fabinhos prestasjon

Fabinho har fått mye skryt etter onsdagens kamp.

– Det så bra ut. Det var en kamp der det ga mening å gjøre det. Jeg har hørt at folk har snakket fint om Fabinho, men han er en ung spiller og kan forbedre seg.

Avstemning om hvem som ble 3. kaptein

– Jeg bestemte at Henderson skal være kaptein, og James Milner visekaptein. Etter det lot jeg spillerne stemme over hvem som skulle være kaptein om de ikke er på banen.

– De stemte på Virgil som nummer fire, og Gini Wijnaldum som nummer fire.

Liverpool - Cardiff spilles lørdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]