Dette skriver avisene«Sjokket over å slippe inn et mål viser hvor langt laget har kommet»

Xherdan Shaqiri og Mohamed Salah trekkes frem i avisene dagen etter 4-1 mot Cardiff City.

28. okt 2018 kl 10.47 Arild Skjæveland

Liverpool slo Cardiff City 4-1 på Anfield på lørdag. Dette skriver avisene dagen etter.

Simon Hughes, The Independent

Da Cardiff City scoret og reduserte til 2-1 med 13 minutter igjen kunne du merke skuffelsen, og sjokket. Ikke fordi det var Cardiff og fordi det kom utav ingenting, men fordi det er så uvanlig for Liverpool å slippe inn nå til dags – spesielt på hjemmebane. Det viser hvor langt de har kommet under Jürgen Klopp.

Callum Patersons tupp forbi Alisson betyr at Liverpool mistet sjansen til å sette en ny rekord med ti kamper uten baklengs på Anfield i ligaen. Det ville ha vært utrolig, når du tenker på klubbens historie. Rekken strakk seg tilbake til februar, på en stadion hvor de nå ikke har tapt i annet enn cupene de siste 18 månedene.

Liverpool var ikke strålende, og ingen spiller sto frem spesielt, men de vant enkelt og vil toppe ligaen minst frem til mandag kveld.

Det var ikke slik at Liverpool stresset etter at Cardiff reduserte ledelsen, men kampen trengte noen som kunne gå ut og sikre seieren. Shaqiri viste seg å være den spilleren, da han lurte bort sine oppassere og kaldt satte ballen forbi Cardiffs målvakt Neil Etheridge.

Les hele i The Independent

James Pearce, Liverpool Echo

Han er ikke akkurat en «one-season wonder». The Kop sin egyptiske konge styrer i Premier League igjen. Etter en måned uten scoring og med økende bekymring for formen hans, har Mohamed Salah hatt en god uke. Tre kamper, fire mål. Troen er tilbake.

Kroppspråkekspertene kan ta seg en fridag. Smilet hans da han ble hyllet av Anfield sa deg alt du trenger å vite. Dette er Salahs hjem, og det er stedet hvor han har blitt en global stjerne.

Etter å ha startet med å score sitt sjuende mål for sesongen hjalp vingen til med å snu nervøse ti minutter til en fest. Liverpool skulle ha avgjort for lengst etter å ha dominer, men etter at Sadio Mané hadde lagt på til 2-0 ga Callum Peterson Neil Warnocks lag et lite håp.

Det ble ikke noen klubbrekord med 10 hjemmekamper på rad uten baklengs, da Liverpool slapp inn i Premier League for første gang siden februar.

For en uke det har vært for Klopp. Tre flotte seire, de har beholdt momentum, og ser igjen ut som en offensiv kraft. Salahs bidrag har vært høydepunktet, men måten Mané og Shaqiri har tatt steget opp og prestert er bra for utfordringene som er i vente.

Fra å gå sju kamper uten mål har Mané nå tre mål på to kamper etter sine flotte mål. Det gjør at han kun er ett mål bak Eden Hazard på toppscorerlisten i Premier League.

Shaqiri blir bare bedre og bedre, og har vært en åpenbaring etter at han kom fra Stoke. Den sveitsiske magikeren var uheldig som mistet plassen i startoppstillingen etter kampene han har spilt mot Huddersfield og Røde Stjerne – men etter at han kom inn fra benken fikk han vist Anfield hva som hadde manglet.

Les hele i Liverpool Echo

SCORET TO:
SCORET TO:  Sadio Mané er kun ett mål bak Eden Hazard på toppscorerlisten i Premier League.

Sam Wallace, The Telegraph

Til slutt kom scoringene for Jürgen Klopps lag, og til slutt rant det inn. For et lag som har vunnet åtte og er ubeseiret i ligaen denne sesongen, betyr dette toppen på Premier League-tabellen for nå, men det så ikke alltid ut til å bli så lett.

De hadde blitset Cardiff tidlig med et mål fra Mohamed Salah, og hadde mer enn 80 prosent ballbesittelse. I første omgang hadde Liverpool 412 vellykkede pasninger, mens Cardiff hadde 35.

Det er forventet at Liverpool skal kjøre over lag som Cardiff, og selv Neil Warnock sa det før kampen. Tidvis slet hjemmelaget med å innfri de forventningene. Det var to mål fra Sadio Mané og to målgivende fra Salah i tillegg til målet, men likevel var det fristende å gi Xherdan Shaqiri prisen for banens beste etter hans innhopp.

Sveitseren kom inn etter 61 minutter, men med en innstilling om å ta igjen for tapt tid. Etter en uke der Shaqiri har fått mye skryt, hadde Klopp satt spilleren på benken for å spille Adam Lallana i form. Engelskmannen hadde gjort sitt beste, men da en time var spilt var det flatt fra Liverpool, og kampen var ikke avgjort. Lallana var det åpenbare byttet, da han ikke så ut til å være helt skarp.

Shaqiri ga Liverpool kreativiteten Liverpool hadde manglet på midtbanen frem til det, selv om Fabinho hadde vært veldig solid. Innbytterens mål var veldig bra, og han la inn en god søknad for å få starte mot Arsenal neste lørdag.

Les hele i The Telegraph

Ian Whittell, The Sunday Times

Neil Warnocks spådom før kampen om at det ikke kunne lykkes for hans Cardiff-lag viste seg til slutt å stemme, men det var spennende i sju minutter der den walisiske klubben truet med å gjøre spådommene til skamme.

Cardiff lå under 2-0 da Callum Paterson reagerte raskt på Junior Hoilletts innlegg etter 77 minutter, som hadde vært innom Virgil van Dijk. Han tuppet ballen inn ved første stolpe. Så var det tid for Liverpool å punktere kampen, etter at de hadde satt inn playmaker Xherdan Shaqiri. De scoret to mål på tre minutter, og klatret til topps på tabellen.

Dersom det er et tegn på et mesterlag at du spiller på 60 prosent av kapasiteten, inspirert av en innbytter som var ment å bare være backup denne sesongen, så viste dette tegn til at de kan være det denne sesongen

Les hele i The Sunday Times (krever innlogging)

Har du innspill til journalisten?
[email protected]