Southgate forklarer hvorfor han ikke tok med Sturridge

Joe Gomez, Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold var de eneste Liverpool-spillerne som kom med i Gareth Southgates tropp til landskampene mot Kroatia og Spania.

4. okt 2018 kl 22.27 Einar Kvande

England møter Kroatia på bortebane den 12. oktober, og reiser deretter til Spania den 15. oktober.

Mange trodde at landslagssjef Southgate skulle finne plass til Daniel Sturridge, som har vist flott scoringsform for Liverpool den siste tiden. Men den gang ei.

Southgate forklarer det med at han denne gangen valgte unge spillere foran rutine. Duoen James Maddison (Leicester) og Jadon Sancho (Borussia Dortmund) er blant spillerne Southgate valgte å ta med i 25-mannstroppen.

– Det er godt å se at Daniel er tilbake på banen. Han gikk glipp av en rekke kamper i andre halvdel av forrige sesong. Han er en målscorer, og vi kjenner Daniels kvaliteter. Han har ikke spilt så mye fotball ennå, og denne gangen ønsket vi å se på yngre spillere i denne lagdelen, uttalte Southgate da han presenterte troppen til de to kampene i UEFA Nations League.

– Vi liker Daniel både som person og som type å jobbe med. Han er en spiller jeg har likt når han har vært i troppen, og jeg har satt pris på både samtalene jeg har hatt med ham og måten han spiller på.

– Men jeg ønsket å se på spillere som Sancho og Maddison, og vi har også snakket om å gi Marcus Rashford spilletid. Det er godt å se Daniel tilbake på banen, og han må bare fortsette å gjøre det han gjør, avsluttet Southgate.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]