Spiller gjerne høyreback hele karrieren

Trent Alexander-Arnold har ingen planer om å følge i fotsporene til Joe Gomez, og gå fra å være sideback til å spille mer sentralt i banen.

18. okt 2018 kl 10.54 Einar Kvande

Trent Alexander-Arnold gikk gradene ved Liverpools akademi, og startet karrieren som midtbanespiller. Han ble imidlertid med årene omskolert til sideback, og der trives han.

– Høyreback er en posisjon jeg liker. Jeg elsker å spille der. Det er min posisjon, og jeg vil være mer enn fornøyd om jeg får fortsette i denne posisjonen resten av karrieren, sier den unge scouseren i et intervju med ESPN FC.

– Men dette er ikke noe jeg fokuserer på. Jeg forsøker bare å gjøre mitt beste der manageren ønsker å bruke meg. Det er ikke viktig for meg hvor jeg spiller, så lenge manageren er fornøyd og stoler på meg ved å sende meg ut på banen. Det er hva som virkelig betyr noe for meg - å spille for klubben.

Var sjenert og nervøs

Alexander-Arnold kom til Liverpool FC allerede som seksåring. Nå er han førstevalg på høyrebacken foran Nathaniel Clyne, og har spilt 54 førstelagskamper og scoret tre mål siden debuten i oktober 2016.

– Jeg er nok mer komfortabel nå enn jeg var til å begynne med på førstealget. Da var jeg en sjenert, nervøs gutt, sier 20-åringen.

– Men det er viktig å ikke bli for komfortabel også, for det er alltid folk som er sultne på å spille, og som ønsker å ta plassen din.

– Det øyeblikket du blir for komfortabel er det øyeblikket folk begynner å ta innpå deg, og kan ta plassen fra deg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]