Stolt over 841 minutter uten baklengsmål i Premier League

Virgil van Dijk har startet hver eneste kamp i den utrolige rekken av matcher hvor Liverpool ikke har sluppet inn mål.

13. okt 2018 kl 10.49 Einar Kvande

Michal Antonios trøstemål for West Ham i kampen som Liverpool vant 4-1 i februar er siste gang Liverpool slapp inn et baklengsmål på Anfield i Premier League-sammenheng. Totalt er det snakk om ni strake ligakamper uten baklengsmål, selv om rekken var nær ved å bli brutt da Manchester City fikk straffespark fire minutter før slutt forrige helg. Riyad Mahrez sendte imidlertid straffesparket over.

– Alle skal ha honnør for denne prestasjonen. Anfield er helt klart et vanskelig sted å komme for alle lag, slår Virgil van Dijk fast til Premier League Productions.

– Vi forsvarerne - og alle på laget - ønsker å holde buret rent, for da vet vi at vi har en større sjanse til å vinne kampen, legger Liverpools nummer 4 til.

Betydelig færre baklengsmål

Liverpool har sluppet inn bare tre mål på åtte Premier League-kamper denne sesongen, sammenlignet med 12 forrige sesong.

– Det handler om hvordan vi forsvarer oss sammen, og hvordan vi presser samlet. Det starter på topp. Vi gjør livet surt for alle.

– Det er aldri enkelt å spille seg forbi vår angrepstrio. Når du har klart det, møter du våre midtbanespillere, som alltid setter deg under press og aldri lar deg få tid alene. Så møter du backrekka. Vi har en strålende keeper også, noe som er til stor hjelp.

Ikke slitne

Van Dijk hevder at han og hans lagkamerater slett ikke føler seg slitne, selv etter å ha vært gjennom sju kamper på 23 dager.

Du blir ikke fotballspiller fordi du ønsker å hvile deg. Du kan hvile deg når karrieren er over.Virgil van Dijk

– Vi er i god form, og alle ønsker å spille hver eneste kamp. Du blir ikke fotballspiller fordi du ønsker å hvile deg. Du kan hvile deg når karrieren er over, sier nederlenderen.

– Denne måneden ønsker du også å spille alle kampene, selv etter de kampene vi har spilt og den motstanden vi har møtt. Jeg tror ikke noen føler seg slitne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]