Tilpasning til større defensiv trygghet har gått utover angrepet

Jürgen Klopp innrømmer at hans lag har mistet noe offensiv rytme som følge av at det er blitt tettet bedre igjen bakover.

20. okt 2018 kl 00.47 Torbjørn Flatin

- Vi ønsket å bli sterkere defensivt men det betyr ikke at vi mistet interessen offensivt, sier Klopp til Liverpool Echo.

- Det er normalt at det blir en periode med tilpasning. Du må bli vant til ting – å dekke den åpningen, stenge det rommet.

- Du retter mer fokus mot noe og umiddelbart mister du litt av rytmen hos noe annet. Vi har imidlertid skapt nok sjanser, det er bare at vi ikke har tatt vare på dem på samme måten som da vi var på vårt beste forrige sesong.


Slipper ikke til skudd

- Det vi har gjort defensivt er en kreditt til hele laget, fortsetter manageren.

- Vi slipper i det store og hele ikke til mange skudd fra motstanderen. Det er ikke slik at vi ikke får baklengs fordi Alisson gjør redning etter redning i verdensklasse. Det at vi ikke slipper til motstanderen er det aller beste.

- Jeg er fornøyd så langt, vi har hatt gode resultater og også scoret mål, men det er klart at vi kan bli bedre.

- La oss prøve å få en ny start mot Huddersfield.


Må ha mer kreativitet

Noe annet som blir påpekt overfor Klopp er manglende kreativitet fra midtbanen. En spiller som Klopp selv har trukket frem de siste dagene er Adam Lallana.

- Det er ingen perfekt plan for det, forklarer Klopp. – Vi må sørge for at Adam igjen stoler på sin kropp.

- Du har alle disse tilbakeslagene og det er ikke hyggelig. Hans stil er full av lidenskap og selvtillit, men vi må venne oss til at det kan komme tilbakeslag.

- Det blir litt som med Daniel (Sturridge). Når det stemmer da stemmer det. Nå gjelder det å få Adam i så god form og så motstandsdyktig som mulig.

- Han kan være linken, han kan spille i forskjellige posisjoner.

- «Han scorer ikke nok» hører jeg i tonen på spørsmålet ditt, og at en er på utkikk etter en spiller som kan forandre det, men det dreier seg aldri om bare en spiller.

- Gini Wijnaldum har tatt store steg og Milly (James Milner) hadde flest målgivende i Champions League forrige sesong. Vi må ha det fra ulike posisjoner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]