Tok smertestillende før Chelsea-kampen

Virgil van Dijk snakker om ribbeinsskaden.

1. okt 2018 kl 15.28 Einar Kvande

Etter kampen mot Chelsea på Stamford Bridge lettet Virgil van Dijk på sløret omkring sin ribbeinsskade til Liverpool Echos James Pearce.

– Det går greit med ribbeina. Jeg tok noen smertestillende tabletter, men ikke mange. Det handlet mer om å være sterk og være en kriger, sa nederlenderen til Echo etter kampslutt.

– Du er aldri helt smertefri. Det er alltid småting som plager deg. Du kommer aldri til å være helt 100% skadefri gjennom en sesong, uttalte han videre.

– Det handler om å håndtere smertene, og gi alt for laget og fansen. Jeg var desperat etter å spille.

– Vi gjorde alt vi kunne for at jeg skulle klare å spille, og det fungerte bra. Jeg er veldig godt fornøyd med det.

To smeller på fire dager

– I min posisjon må du kunne hoppe mye, og være i stand til å gå i fysisk tøffe dueller, så ribbeina får seg noen smeller. I løpet av PSG-kampen fikk jeg en smell i ribbeina, og slet litt. Så fikk jeg en ny smell i samme område mot Southampton. Jeg tenkte at jeg aldri kom til å få flere smeller akkurat der, og så fikk jeg to på fire dager!

– Heldigvis klarte jeg å spille igjen ganske raskt. Nå er alt bare bra.

Van Dijk synes virkelig at Liverpool fortjente poenget de fikk med seg fra Stamford Bridge, takket være Daniel Sturridge sitt sene utligningsmål.

– Vi fortjente det så absolutt. Vi hadde mange sjanser, og skapte en rekke farligheter i løpet av kampen. Chelsea scoret på sin første reelle sjanse, men vi jobbet hardt og viste karakterstyrke ved å komme tilbake. Vi er fortsatt glade for at vi er ubeseiret i Premier League, for vi møtte et topplag.

– Det handlet om å beholde roen. Vi fikk ikke panikk da de scoret, for vi visste at vi spilte bra. Til tider var det vanskelig for oss, men det handlet om kvaliteten til en god motstander. Ett poeng var det minste vi fortjente.

Skryter av Sturridge

Nederlenderen synes det er gull å ha en kar som Daniel Sturridge på innbytterbenken.

– Han gjorde et spesielt mål. Jeg vet hva Studge er kapabel til. Han har vært i god form hele sesongen. Han var litt uheldig i ligacupkampen mot Chelsea, da han traff tverrliggeren med et lignende skudd.

– Jeg var glad på hans vegne, for det var et viktig mål han gjorde for oss. I store kamper er du avhengig av at alle presterer opp mot sitt beste, og vi gjorde det. Manageren har gode alternativer på innbytterbenken.

Van Dijk fikk også spørsmål om Liverpool nå virkelig er tittelkandidater.

– Forhåpentligvis. Sesongen er lang, lød svaret.

– Du ønsker ikke å se for langt frem i tid. Chelsea viste at de er et strålende lag med en veldig god slagplan og store spillere. Men vi er også et strålende lag.

To storkamper denne uken

Nå ser Van Dijk fremover mot neste oppgave, som er Napoli på Stadio San Paolo onsdag kveld. Deretter venter ligaleder Manchester City til toppkamp i Premier League på Anfield søndag ettermiddag.

– Dette er to enormt viktige kamper. Alle har pratet om disse kampene. Vi har spilt noen store kamper i det siste, men det er hva du ønsker å gjøre som proff. Du ønsker å teste deg selv mot de beste.

– Vi skal hvile oss og forberede oss til Napoli-kampen. Det blir en veldig vanskelig kamp. Vi kommer til å bli møtt av en tøff motstander, sprø fans og en unik stemning. Vi må vise hva vi er kapable til. Det blir fantastisk, og jeg ser virkelig frem til denne kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]