U18-laget møter også City

Nummer to mot nummer fem i U18 Premier League.

5. okt 2018 kl 20.11 Einar Kvande

Siden 3-1 tapet for Manchester United på hjemmebane i august har Liverpool U18 vunnet fem strake kamper - fire i U18 Premier League og en i Premier League Cup. På disse fem kampene har laget scoret hele 19 mål.

Med disse strålende resultatene har Barry Lewtas sitt mannskap klatret til andreplass i U18 Premier League, tre poeng bak ligaleder Everton.

I morgen er Manchester City motstander på akademiet i Kirkby. En kamp du kan se direkte på LFCTV og LFCTV GO, med avspark klokken 12.00 norsk tid. City ligger på femteplass, og har plukket bare åtte poeng på sine seks første kamper, mens Liverpool har sanket 15 poeng.

– Dette er en av de store kampene i terminlisten, og vi ser frem til den. Når du studerer terminlisten er dette en av de første kampene du ser etter, sier U18-manager Lewtas til Liverpoolfc.com.

Han spår en spennende kamp, og forventer tøff motstand.

– De vil være godt organiserte. De har sin egen identitet. De spiller fin fotball, og har gode spillere. Dette blir en skikkelig utfordring for oss, sier Lewtas om gjestene.

– Men vi er klare for oppgaven. Vi har vårt eget spillemønster, og vi har gode spillere, så jeg tror det blir en skikkelig god fotballkamp.

Har ikke klart å holde buret rent

Om seiersrekken siden tapet for Manchester United har Lewtas følgende å si:

– Vi har hatt noen vanskelige kamper. Det har vært mange tøffe oppgjør, men vi har gjort det bra og scoret mange mål. Den forrige ligakampen mot Blackburn vant vi 4-3 på overtid. Det var en skikkelig tøff kamp. Guttene viste karakterstyrke, og holdt fast ved måten vi ønsker å spille på. Det betalte seg.

– Forrige helg spilte vi en cupkamp, og Stoke var også en tøff motstander. Vi kom imidlertid helskinnet fra den kampen også.

– Det har vært en skikkelig god resultatrekke, men det har ikke vært så enkelt som det kan se ut for. Det har vært tøffe kamper, og guttene har jobbet svært hardt. Jeg har vært veldig glad for å se måten guttene har holdt sammen på i tøffe stunder i kampene. Vi har ikke klart å holde nullen i en eneste kamp, og jeg har sagt til guttene at det ikke er sikkert vi klarer å score mer enn motstanderen hver kamp, slik som vi har gjort. Men jeg tror vi kan levere en god kamp på lørdag også.

Møter gamle lagkamerater

Steven Gerrards fetter, Bobby Duncan, møter laget han forlot i denne kampen.

– Dette blir første gangen han spiller mot dem, og jeg vet han gleder seg og ønsker å gjøre det bra. Men jeg er sikker på at han først og fremst er opptatt av at laget skal gjøre det bra. Han er en moden gutt, som spiller på høyt nivå. Dette skremmer han ikke, og jeg er sikker på at han vil gjøre en god kamp for laget.

Duncan og Paul Glatzel har begge gjort sju mål så langt denne sesongen.

– Det er jeg fornøyd med. Vi har snakket med alle spissene om kombinasjoner, inkludert scoringer, nøkkelpasninger, målgivende pasninger, og samarbeidet begynner å sitte. Dersom den ene ikke scorer, så gjør den andre det, avslutter Lewtas.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]