Ute i kulden - men får positiv omtale likevel

Lazar Markovic kan ta til seg en sjelden dose ros.

19. okt 2018 kl 12.39 Einar Kvande

Lazar Markovic sin Liverpool-kontrakt løper ut til sommeren, og serberen har ikke spilt for førstelaget siden mai 2015. Derfor må rosen han får fra U23-manager Neil Critchley være kjærkommen for mannen som har fått beskjed om å trene på akademiet. To U23-kamper er den eneste kamptreningen 24-åringen har fått denne sesongen.

– Lazar har trent med oss en stund nå, og jeg må si at han har vært strålende å arbeide med, sier Critchley til Liverpool Echo.

– Vi har satt pris på å ha ham her, og han har vært strålende med de unge spillerne, legger U23-manageren til.

– Han er ydmyk, han lytter og gjør det som kreves av ham. Han har opptrådt profesjonelt. Han går godt sammen med de andre spillerne. Han spilte spiss mot Arsenal og på høyrevingen mot West Bromwich.

– Vi vet ikke hvor lenge han skal være her sammen med oss. Karrieren hans vil nok ta en annen vei snart, men alle drar nytte av ham mens han er her.

Derby på søndag

Liverpool U23 møter Derby County i Premier League 2 på søndag, i en kamp som har avspark klokken 14.00 norsk tid.

Conor Masterson er ute med en kneskade, og Bobby Adekanye er også tvilsom til kampen etter at han haltet av banen med en ankelskade i UEFA Youth League-kampen i Napoli tidligere denne måneden.

– Det blir en kamp mot klokka for Bobby, sier Critchley.

– Han har begynt med løpetrening, men kjenner skaden litt. Conor har vært ute et par uker, men begynner forhåpentligvis å trene med laget igjen i neste uke.

– Vi aner ikke om vi vil få med oss noen førstelagsspillere på søndag før sent fredag kveld eller lørdag.

Critchley var tilstede på Melwood tidligere i uken, for å se akademispillerne Paul Glatzel, Adam Lewis, Dan Atherton, Matty Virtue, Liam Coyle, Bobby Duncan, George Johnston og Isaac Christie-Davies trene med førstelaget.

– Det var strålende for dem. Tempoet og intensiteten på treningen var en god erfaring for dem, slår han fast.

16 år gammel scouser imponerer

16-åringen Fidel O'Rourke debuterte for U23-laget i 1-0 tapet for West Bromwich i Premier League Cup for to uker siden.

– Fidel er en flott gutt. Han er en lokal gutt som kom fra grasrotfotballen i 14-årsalderen. Han kom inn fra benken og spilte de siste 10 minuttene mot West Bromwich, og var nær scoring. Han imponerte i uken inn mot kampen, og scoret tre eller fire mål i en treningskamp. Han har for vane å være på riktig sted til riktig tid, sier Critchley.

Liverpool U23 har hatt en vanskelig start på sesongen, og har bare vunnet to av sju kamper i Premier League 2.

– Alle statistikker viser at prestasjonsnivået har vært ganske likt med første halvdel av forrige sesong. Men forskjellen er at vi ikke har vært kliniske nok foran mål. Jeg er sikker på at målene vil komme. Det hadde vært fint om vi hadde fått startet en seiersrekke, men det blir ikke enkelt mot Derby. De ga oss en tøff kamp forrige sesong, avslutter Critchley.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]