– Vi har savnet Lallana

Adam Lallana har slitt med skader store deler av 2018, og har vært savnet både på klubb- og landslag, ifølge Jordan Henderson.

14. okt 2018 kl 11.53 Einar Kvande

Adam Lallana har ikke spilt for det engelske landslaget siden juni 2017, og Liverpool-kaptein Jordan Henderson føler at klubbkameraten har vært savnet både for klubb- og landslag.

Lallana har ikke startet en eneste kamp siden mars måned, da han fikk en strekkskade i baksiden av det ene låret i bortekampen mot Crystal Palace. Han fikk et par innhopp fra innbytterbenken mot slutten av fjorårssesongen, men kom ikke med i den engelske VM-troppen.

30-åringen fikk en lyskestrekk under trening med det engelske landslaget den 5. september, og var ikke tilbake i trening igjen før en måned senere. Nå er han imidlertid endelig tilgjengelig igjen for Jürgen Klopp foran bortekampen mot Huddersfield neste helg.

Årets engelske landslagsspiller i 2016

Lallana har 34 landskamper, og klubbkamerat Jordan Henderson tror det kan bli flere når midtbanekollegaen kommer i form igjen.

– Han er en utrolig talentfull spiller. Det er ikke så lenge siden han ble kåret til årets spiller for England, uttalte Henderson da det engelske landslaget holdt pressekonferanse i går.

– Han er en stor spiller. Jeg føler vi har savnet ham, både i Liverpool og med England. Jeg vet at når han er tilbake, så vil han sørge for at vi får ytterligere fremgang. Han kan hjelpe oss med å bli bedre, og det er oppløftende både for Liverpool og England. Han vil snart være tilbake på fotballbanen og vise alle hva han er kapabel til, la Hendo til.

– Det finnes ikke mange spillere som spiller slik som Adam. Han er unik på en måte, med tanke på hvordan han linker lagdelene sammen. Han er utrolig god med ballen, han har en strålende arbeidsmoral og han sluntrer ikke unna sine defensive oppgaver heller.

– Vi har savnet det han bringer til laget. Han ville ha gitt oss et løft om han var tilgjengelig under VM. Og det vil gi oss et løft å få ham tilbake for Liverpool også. Forrige sesong ville ha vært bedre for begge lagene om han ikke hadde blitt skadet. Det sier noe om hvor god han er.

– Dersom han holder seg skadefri fremover nå, vil han bli en viktig spiller som fortsatt kan bety mye for lagene han spiller for.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]