– Vi må ha ballen mest mulig

Pep Guardiola mener han har oppskriften for å slå Liverpool på Anfield.

5. okt 2018 kl 17.15 Einar Kvande

Mohamed Salah (3), Roberto Firmino (2) og Sadio Mané (2) scoret sju mål for Liverpool mot Manchester City forrige sesong, da de lyseblå tapte tre av fire møter mellom klubbene i Premier League og Champions League.

Dette er også trioen som Pep Guardiola frykter mest når hans City-mannskap gjester Anfeild på søndag. Derfor er City-manageren opptatt av at Liverpool må få låne ballen minst mulig.

– Det som utgjør en stor forskjell er hvor mange ganger du mister ballen, slo Guardiola fast under sin pressekonferanse i dag.

– I Champions League-kampene mistet Liverpool nesten ikke ballen. Dette er karer som er svært farlige, og som har et godt samarbeid seg imellom. Mané og Salah elsker å utnytte bakrom, og de gjør det veldig bra.

Har tro på eget spill

– Jeg har alltid tro på mitt eget spill. Vi må angripe bedre, og beskytte oss når vi mister ballen.

– Jeg forventer ikke at det som skjedde med Liverpool i Napoli vil skje på Anfield.

– Vi må forsvare oss, men ikke når vi angriper, for det er kjedelig, og vi må være oss selv. I denne type kamper må vi være oss selv.

– Taper vi, så er det bare å gratulere Jürgen. Men vi forsøker å forbedre oss, og vil prøve igjen.

– De er gode, og selv om vi er City og et godt lag, så gjør også de mange bra ting. Vi må forsøke å stoppe de tre på topp på søndag. Vi må angripe, og være så gode som mulig.

– Liverpool fortjener all den skryten de får. Vi har også fått mye skryt, og når du har en visjon begynner du å sammenligne med andre. Vi bør være veldig stolte av oss selv, og det er vi også. Det eneste vi kan forsøke nå, er å gjøre en jobb.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]