Pep har et viktig angrepsvåpen tilbake

Pep Guardiola hintet også om Kevin De Bruyne-retur…

5. okt 2018 kl 15.25 Arild Skjæveland

Samtidig som Jürgen Klopp holdt sin pressekonferanse på Melwood, hadde Pep Guardiola sin. Der kom han med siste nytt på skadefronten – og det ser ut som de lyseblå vil ha sin offensive venstreback Benjamin Mendy klar igjen til søndagens kamp.

– Benjamin Mendy trente med oss i dag, og er aktuell for søndag, sa Guardiola.

Mendy hadde en strålende start på sesongen, og har fire målgivende i Premier League på de fire kampene han har spilt.

Han sa at Fabien Delph var ute, mens Ilkay Gundogan var usikker med en smell som gjorde at han mistet dagens trening. Ellers er alle i trening.

«Mindgames» om De Bruyne?

Samtidig hintet han om at Kevin De Bruyne kunne være aktuell. City-manageren sa at De Bruyne deltok på treningen i dag. På oppfølgerspørsmål på om han kunne spille svarte han:

– Vi får se i morgen, sa Pep.

I utgangspunktet var det forventet at han skulle gjøre sitt comeback etter skade i november. Han er utelatt fra Belgias landslagstropp til kampene mot Sveits og Nederland.

Snakker fint om Liverpool

Guardiola snakket varmt om Liverpool før søndagens kamp.

– Alle kamper mot Liverpool er forskjellig. I Champions League spilte vi en god kamp, med unntak av slutten i den første omgangen. Hjemme spilte vi også bra, selv om vi tapte.

– De er et topplag med måten de spiller på. Liverpool slo mange lag forrige sesong. Ikke bare City. Det er en av de to største klubbene i England. Vi prøver å komme i nærheten av dem. De er et topplag, og vi ønsker å være nærmere for hver gang.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30 og vises på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]