- Vi må holde på gode forsvarsvaner

21-årige Joe Gomez er fast inventar på et helrødt forsvar som slipper inn færre mål enn noen andre i engelsk toppfotball.

21. okt 2018 kl 20.48 Torbjørn Flatin

- Vi har arbeidet mye på trening om å være sterke defensivt og å arbeide som en enhet, forklarer Gomez til Liverpool Echo.

- Det er det vi ønsker, å holde buret rent, fortsetter spilleren som kan spille over alt i den bakre fireren etter 1-0 seieren mot Huddersfield.


Har spilt sammen

Med tre baklengs på de første ni ligakampene er det bare Manchester City som kan matche det i Premier League. Det er en defensiv statistikk som de røde fra Anfield ikke kan vise maken til tidligere under tilsvarende åpningsperiode i seriespillet.

- Vi har spilt ganske mange kamper sammen nå. Det har ikke kommet inn noen nye i den bakre fireren denne sesongen, gir Gomez som en av årsakene til suksessen.

- Det dreier seg om kommunikasjon og å kjenne spillet til hverandre. Dette er vår basis for sesongen videre. Det er lenge igjen, nå må vi holde på de gode forsvarsvanene.


Felles forsvarsarbeid

- Det dreier seg ikke bare om den bakre fireren, det handler om hvordan vi forsvarer oss som lag.

- Det er en virkelig vilje og innstilling til å stoppe det andre laget fra å score, og den går igjennom hele laget.

- Det starter fra front. Det hjelper oss i den bakre fireren og setter oss under mindre press.


Viktig mot Røde Stjerne

Nå venter Røde Stjerne i Champions League på Anfield førstkommende onsdag.

- De to kampene mot Røde Stjerne er helt avgjørende for oss i gruppespillet, mener Joe Gomez.

- Det var skuffende å slippe inn et så sent mål i Napoli. Det er fortsatt i våre egne hender og vi må gjøre en solid prestasjon mot Røde Stjerne og få det resultatet vi behøver.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]