Alexander-Arnold har aldri startet mot Everton

Liverpools lokale innslag håper at han endelig kan spille fra avspark mot den blå naboen.

30. nov 2018 kl 21.38 Torbjørn Flatin

- Dette er en kamp som føles annerledes enn de andre, sier scouseren Trent Alexander-Arnold til Liverpools hjemmeside. 20-åringen som har vokst opp et steinkast fra Liverpools treningsanlegg i West Derby i Liverpool.

Viktige kamper

- Det er noe jeg alltid har ønsket å gjøre, fortsetter Trent om muligheten til å gjøre sin såkalte «full debut» mot Everton. Så langt har han faktisk aldri spilt fra avspark i et Merseyside derby, men kommet innpå tre ganger

- Jeg har kommet innpå mot dem noen ganger, men aldri startet. Forhåpentligvis får jeg nå sjansen og vi kan vinne.

- Du kan føle spenningen rundt omkring i byen før en slik kamp. Du vet hva det betyr for supporterne. For meg er det like viktig som det alltid har vært, Everton hjemme og borte er de to første kampene jeg sjekker når terminlista er ute.

- Dette er de kampene jeg ser mest fram mot. Da jeg vokste opp som gutt synes jeg bare å huske suksess for oss i disse lokaloppgjørene, hvor vi vant mange og veldig sjelden tapte.

Finner en måte å vinne på

Ved siden av «skryterettighetene» på Merseyside har Liverpool til hensikt å holde følge med Manchester City på toppen av tabellen.

- Vi spilte trolig bedre forrige sesong enn vi gjør for øyeblikket, men vi får likevel gode resultater, konkluderer høyrebacken.

- Vi har vist at vi er svært vanskelig å bryte ned defensivt. Det er vanskelig å score mot oss. Det er vårt fundament.

- I de fleste kampene har vi så funnet måter å score på, enten det er fra en dødball, en avslutning rett ved målstreken eller et kanonskudd fra 30 meter. Det spiller ingen rolle, vi greier å finne en måte å vinne på.

- Manchester City viser sin kvalitet uke etter uke, men i Premier League kan alle slå alle. Vi må bare tenke på oss selv og holde det gående. Først senere i sesongen vil vi kunne vite hva som er et realistisk mål.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]