Derby på søndagUten tap mot Everton på Anfield i dette årtusen

September 1999 var forrige gang Everton fikk med seg tre poeng fra Anfield.

29. nov 2018 kl 18.18 Arild Skjæveland

Sist Liverpool tapte en hjemmekamp mot Everton i ligaen var Gerard Houllier Liverpools manager, og var inne i sin andre sesong.

De helrøde stilte med Sander Westerveld i mål, Vegard Heggem på høyreback, Steve Staunton på venstreback, og Sami Hyypiä og Jamie Carragher i midtforsvaret. Patrik Berger, Vladimir Smicer, Dietmar Hamann og Jamie Redknapp var midtbanen, og Robbie Fowler og Michael Owen var angrepet.

Steven Gerrard, Titti Camara og Erik Meijer kom alle inn fra benken, i en kamp som av mange huskes for Steven Gerrards grisetakling på Kevin Campbell. Den da 19 år gamle fremtidige kapteinen fikk direkte rødt kort – og det samme fikk Westerveld for å ha sloss med Francis Jeffers.

Samme Campbell scoret kampens eneste mål. Siden den gang har det blitt spilt 18 ligakamper på Anfield – og Liverpool har kommet fra det uten tap.

Ofte uavgjort

Da Everton gjestet Anfield forrige sesong tok Liverpool ledelsen ved Mohamed Salah, i en scoring som senere skulle vinne Puskas-prisen som årets scoring.

Wayne Rooney utlignet et kvarter før slutt, etter et meget omdiskutert straffespark, der Dominic Calvert-Lewin gikk i bakken i en duell med Dejan Lovren.

Sluttresultatet ble 1-1 – og på de 18 kampene siden forrige Everton-seier, har det ofte endt med poengdeling. Liverpool har vunnet ni oppgjør – mens hele ni kamper har endt uavgjort.

Liverpool - Everton spilles søndag kl. 17.15, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]