«Hvorfor angrepet ikke fungerer like bra»

En tidligere Liverpool-spiller setter fokus på de rødes angrepsspill denne sesongen, og hvorfor det ikke har vært den samme offensive festfotballen som i 2017/18.

29. nov 2018 kl 15.07 Torbjørn Flatin

På websiden til BBC forklarer Stephen Warnock hvorfor han mener at Liverpools angrep ikke har vært like spektakulært som store deler av forrige sesong.

Midtbanen til Jürgen Klopp har fått mye kritikk i det siste, men det at det scores mindre mål har også årsaker lengst fremme, ifølge Warnock.

Ikke samme rytmen

Dette er noe av det scouseren peker på:

«Liverpool har vært langt mer solide bakover denne sesongen, men har ikke angrepet med den samme rytmen som har vært forventet og skapt like mange sjanser som tidligere.»

«I motsetning til i fjor har ikke Liverpool sett like farlige ut de siste månedene, og virket å kunne gjøre noe for å forandre en kamp nær sagt når som helst.»

Angrepet mot PSG

«Sadio Mané var fremragende mot PSG. Han virket å være den eneste lengst fremme som var klar for en fight, han kom frem i gode posisjoner og han var hele tiden klar til å utfordre sin back.»

«Roberto Firmino var veldig svak. Han greide ikke å holde på ballen, eller gjøre sin vanlige jobb med å bringe lagkamerater inn i spillet. Det ble for mange feilpasninger og touchen var ikke bra nok.»

«Jeg er ikke enig med de som sier at Mohamed Salah er tilbake i form. Jeg synes fortsatt han ikke får det helt til og han prøver å spille for mye for seg selv og ikke for laget, noe som også var tilfellet på onsdag.»

Lengre pasninger

Warnock sier at det ikke bare handler om de tre i angrepet, men også at de ikke får den samme støtten som i 17/18.

«De tre på midtbanen kommer ikke like mye framover som tidligere. Det er den største forskjellen fra forrige sesong, og som igjen er en årsak til at den defensive statistikken er så god. Hver gang Liverpool nå går framover, vil James Milner og Georginion Wijnaldum holde igjen, mens laget før hadde midtbanespillere som kom bak de tre fremste.

«Det gjorde at de oppholdt forsvarere og skapte rom for Mané, Firmino og Salah. Dette skjer ikke så ofte lenger, og som gjør at angrepsspillet mister noe.»

«Mot PSG kunne du se midtbanen spille pasninger på 30-35 meter fremover, mens de forrige sesong ville prøve å finne de tre gjennom pasninger over 10-15 meter. Det ligner ikke Liverpool, men er en forandring som Klopp gjorde under pre-season.»

Ikke like mye press

Hvordan kan Liverpool finne en bedre balanse mellom forsvar og angrep, spør Stephen Warnock.

«En mulighet er å gå over til to sittende sentralt på midtbanen, og legge Xherdan Shaqiri bak de tre framme. Det vil gi en annerledes dynamikk.»

«Hvordan de tre fremme presser har imidlertid også forandret seg, som igjen har måttet komme fra Klopp. De presser ikke lenger like mye, som gjorde at midtbanen kunne komme nærmere dem og forsvaret kunne stå høyere. Måten de skapte trøbbel for motstanderne var gjennom å vinne ballen høyt oppe, mens de nå ikke virker å være like skarpe i den siste tredjedelen av banen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]