Det skapes og scores lite fra midtbanen

Tall for mål og målgivende fra den sentrale midtbanen er nokså nedslående.

29. nov 2018 kl 13.21 Torbjørn Flatin

Straffesparket og reduseringen fra James Milner i går mot PSG er det eneste målet Liverpool har scoret på bortebane i denne sesongens Champions League.

Ifølge LFC Globe har Liverpool i gjennomsnitt 1.5 skudd på mål hvert 90. minutt når en midtbane med Wijnaldum, Henderson og Milner er på banen.

Lite skudd

Midtbanen er i det hele tatt et hett tema etter tre tap av tre mulige borte i gruppespillet i Champions League.

Jürgen Klopp stilte med en «konservativ» treer i Paris, med nettopp Wijnaldum, Henderson og Milner, og igjen ble det skapt svært lite. Totalt har de røde hatt fem skudd på mål over de tre bortekampene i Europa, og altså ikke scoret i åpent spill.

Shaqiri produsererI Premier League er det noe av en annen historie, og heller ikke der bidrar de typiske sentrale midtbanespillerne stort offensivt.

James Milner har riktignok to mål og tre målgivende, men en av scoringene i ligaen er også fra straffemerket. Dette på 13 starter og fire innhopp.

Gini Wijnaldum headet inn etter en corner borte mot Tottenham, ellers har den blide nederlenderen verken hatt siste pasning eller øvrige mål under 16 starter og et innhopp.

Jordan Henderson har sju kamper fra avspark og sju fra benken uten å komme på noen lister.

Det skal også nevnes at nyervervelsene Naby Keita og Fabinho er i samme båt som Hendo, etter 6+5 kamper og 5+4 kamper.

Vi har ikke regnet Xherdan Shaqiri som sentral midtbanespiller, og det er kanskje litt typisk at han på 6+6 kamper allerede har bidratt med to spillemål og fire målgivende totalt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]