– Alisson er blant de tre beste målvaktene i verden akkurat nå

Liverpools sisteskanse får skryt fra det som kanskje er tidenes beste målvakt.

27. nov 2018 kl 22.16 Arild Skjæveland

Gianluigi Buffon regnes av mange som en av tidenes beste målvakter. Italieneren er nå i Paris Saint-Germain, som møter Liverpool onsdag kveld.

– Da jeg startet min karriere ble vi spurt om hvor gode keeperne var med hendene. Nå spør folk om hvor gode de er med beina, sier han i et eksklusivt intervju med The Mirror.

– Det er ingen tvil om at keeperrollen har utviklet seg gjennom min karriere, men slik jeg ser det må en keeper konsentrere seg om det fundamentale. Samtidig må du akseptere at rollen har endret seg, og at flere ting er forventet fra en moderne keeper, sier han.

Blant verdens beste

Keeperlegenden mener at de helrøde har sikret seg en keeper som er blant de aller beste i verden for øyeblikket.

– Alisson har alt det en moderne keeper må ha. Liverpool har sluppet inn veldig få mål denne sesongen. Han er kanskje et nytt navn for de som er i England, men for meg er det ingen overraskelse, sier han.

– Jeg har fulgt ham i noen år, og er en stor beundrer. Han er komfortabel med ballen, er strålende på streken, og jeg kan se at han gir forsvaret selvtillit. Han er en av de tre beste målvaktene i verden akkurat nå, og har alt som skal til for å bli den beste i sin posisjon.

Tidligere i høst trakk Alisson frem Buffon, Claudio Taffarel og sin bror Muriel Becker som sine tre idoler i oppveksten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]