Diskuterer tittelkampen med Citys brasilianere

Alisson Becker om tittelkampen, andre målvakter og den moderne keeper.

8. nov 2018 kl 17.24 Arild Skjæveland

Alisson Becker har blitt stemt frem som årets keeper for 2018 i Goal.com sin årlige avstemning «Goal 50». Da han fikk prisen gjorde han et eksklusivt intervju med Neil Jones i Goal.com.

Liverpools keeper innrømmer at han har diskutert tittelkampen med Manchester Citys brasilianere. Ederson, Fernandinho, Danilo og Gabriel Jesus deler privatfly til og fra landskampene med Alisson, Fabinho og spillere fra Tottenham og Chelsea.

– Noen ganger snakker vi om det. Når vi er på landslagssamling er vi lagkamerater, men det er klart vi snakker om det. Rivaleriet er viktig, og gjør at alle kan vokse, så det er også viktig for Brasil. Vi spiller på høyeste nivå i Premier League, så for å holde dette nivået er det viktig med god konkurranse, sier han.

– Vi snakker, og vi vet hvor tøff kampen om tittelen kommer til å bli. Vi vet at vi kan klare det, men det er ikke lett, så vi må fortsette med det gode arbeidet og prøve å forbedre oss ytterligere hver gang, sier 26-åringen.

Trekker frem målvakter i La Liga

Alisson ble kåret til årets keeper i verden i Goal.com sin kåring, men trekker frem andre navn når han blir spurt om hvilke målvakter han liker å studere.

– Jeg liker Jan Oblak. Det er en jeg følger veldig tett, sier Alisson.

– Og Marc-Andre Ter Stegen. De er begge strålende. Det finnes andre også, men nå er det disse som viser mer. De har et veldig høyt nivå teknisk, holder konsentrasjonen, og løfter nivået for oss målvakter.

– Det er en god konkurranse for å se hvem som er best når året er omme.

Hans idoler i oppveksten var Claudio Taffarel, hans egen bror Muriel Becker, og Gianluca Buffon.

– Jeg har alltid likt å studere keepere. Se på spillestilen, styrkene og svakhetene. Prøve å lære noe og forbedre meg. I barndommen så jeg alltid på Taffarel. Han er en av de største keeperprofilene i Brasil, tilbake til VM i 1994 da vi vant finalen på straffer, sier han.

– I semifinalen i 1998 reddet han et straffespark mot Nederland. Det er store øyeblikk. Han hadde tekniske kvaliteter, og posisjonerte seg perfekt så han er en keeper som alltid har inspirert meg.

– Gianluca Buffon er for meg en av de beste i fotballhistorien, om ikke den aller beste.

Med ballen i beina

Becker fikk mye kritikk etter kampen mot Leicester, der en Cruyff-finte gikk galt og Liverpool slapp inn sitt første ligamål for sesongen. Det er en feil han mener han har lært av, men den moderne keeper må bruke beina.

– Jeg mener at en keeper som kan bruke ballen tilbyr noe ekstra, men en keeper må først og fremst forsvare seg og være godt posisjonert. Etter det, så kan han hjelpe laget med å holde på ballen. Det er noe jeg alltid har gjort helt siden jeg startet karrieren min i Internacional.

– Her i Europa har jeg kunnet gjøre det mer på grunn av spillestilen til lagene jeg har spilt for. Liverpool er et lag som vil spille seg ut bakfra, så det er viktig at keeperen kan ta del i det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]