Årets nye restauranter

Her er tre av årets nye tilskudd som du burde teste ut på din neste tur til Liverpool.

Liverpools restaurantutvalg er i stadig utvikling. Nye spisesteder dukker opp ukentlig. Her er noen relativt nye alternativer til din neste Liverpooltur.

Heritage

40 Castle Street

Det blir en spennende matopplevelse når smaker fra India, Midt-Østen, England og Italia møtes i denne lille restauranten i midten av Castle Street.

Heritage er et nytt tilskudd til Castle Streets allerede yrende restaurantliv — et lite og unikt spisested som åpnet tidlig i 2018. Alex Navarro, kokk med over 20 års erfaring, har sammen med kona Antonia utviklet en samling spennende, hjemmelagde oppskrifter inspirert av deres favorittretter fra hele verden.

Her kan du altså oppleve en god blanding unike smaker servert som enkle småretter, til en veldig god pris. De har også et skamgodt tilbud for vin-elskere; bestill tre småretter og du får en flaske vin hver for £20.

Spesielt toppet flatbrød med «hummus, shredded chermoula lamb, pomegranate» skilte seg ut som en mektig smakseksplosjon. Anbefales. Det samme kan vi si om den sprøstekte blomkålen, og Alex’s kyllingcurry.

Restauranten ser bitteliten ut fra utsiden, men en godt skjult andreetasje åpner for gode sittemuligheter. Hvis du besøker restauranten i helgen vil vi dog likevel anbefale å forhåndsbestille bord — det er et lite lokale.

Heritage ligger for øyeblikket på 13.-plass av 1521 på TripAdvisor over restauranter i Liverpool, og det med god grunn.

De er stengt på mandager men holder åpent alle andre dager, og matserveringen stenger klokken ti.

De er også et godt frokostalternativ i helgene da de åpner klokken 09.30 hver lørdag og søndag.

Bestill bord her.

The Florist
The Florist  Restauranten i Hardman Street blomstrer.

The Florist

Hardman Street

I lokalene til tidligere Old Blind School (der hvor Klopp ble observert med en sigg og en pils for å feire første arbeidsdag i Liverpool i 2015) finner man i dag the Florist.

Før restauranten åpnet tidligere i år spådde eierne at de kom til å bli Liverpools mest fotograferte restaurant, og det kan godt være det stemmer. Med vakre blomster, hvite vegger og industrielle detaljer er omgivelsene hos the Florist enhver instagram-feed verdig. #nofilter

Hvis du er mer interessert i mat enn insta-likes kan du fristes av en meny bestående av grillet kjøtt og fisk, samt deli-boards og salater for de som ønsker noe lettere. De som har besøkt Liverpool tidligere og har vært innom Smugglers Cove eller the Club House kan synes at menyen ser kjent ut. De er nemlig søskenrestauranter.

Til tross for at maten er god, er det atmosfæren hos the Florist som er det store trekkplasteret. Sene helgekvelder blir det feststemning med DJ og saksofonist, så dette er et knallbra sted å starte en kveld før man beveger seg mot Seel Street for eksempel. Det kan dog bli litt høylytt!

De åpner klokken 12 i hverdagene, og 9.30 i helgene. Da kan man velge fra brunch-menyen som består av pannekaker, omeletter, smashed avokado og selvfølgelig en full English breakfast. Kanskje en fin start på en kampdag før omgivelsene byttes ut med møkkete og klissete Anfield-puber? Tilleggs-tips; det er ganske mye lettere å få tak på en taxi på kampdag i dette området enn ved Liverpool One/Hanover Street f.eks.

Book bord her.

Festival Food and Drink

Mathew Street

Festivalkultur står høyt hos unge briter som valfarter til enorme åkermarker som Glastonbury, Reading/Leeds og Wireless hver sommer. Også Liverpool har en hel haug lokale festivaler som Sound City og LIMF, og nå har en Festival-inspirert restaurant åpnet i legendariske Mathew Street.

Det er to store navn som står bak nyåpningen, nemlig the Cavern Club og suksessrestauranten og norgesfavoritten Bem Brasil. Brasilianske smaker og rytmer møter scouse musikkhistorie og man kan velge mellom en uformell “Tent”-meny eller den finere “Glamping”-menyen. Tro til temaet der, altså.

Velger du telt kan du få servert enklere mat som pizza, burger og fish and chips. Er du litt finere på det og går for Glamping-menyen har du muligheten til å bestille biff, kylling, laks og en rekke vegetarretter. I Glamping-avdelingen har du også mulighet til å booke bord, og det kan du gjøre her.

Festival ligger rett på andre siden av inngangen til Cavern Club. Restauranten har åpent til midnatt hver eneste dag, og er man heldig og får et vindusbord har man herlig utsikt til Mathew Streets ville dag- og nattesliv.

Festival åpnet for bare et par måneder siden og ligger høyt på TripAdvisors liste over beste restauranter i byen, i skrivende stund helt oppe på fjerdeplass!