Nå har Liverpool kniven på strupenDette skal til for å ta seg videre fra gruppe C

Tøft utgangspunkt før siste gruppespillkamp.

28. nov 2018 kl 23.06 Arild Skjæveland

2-1 tapet i Paris gjør at Liverpool må slå Napoli med to mål når lagene møtes på Anfield i desember.

Napoli slo Røde Stjerne 3-1, og LFC ville med det gått videre fra gruppe C allerede før siste kamp dersom de vant i Paris – men slik gikk det ikke mot et Paris Saint-Germain som tidvis var veldig bra onsdag kveld.

Men det reduseringsmålet til Ben Nabouhane i Napoli kan bli meget viktig.

Må trolig vinne med to

Liverpool tapte 1-0 på overtid da de møtte Napoli på bortebane tidligere i høst, og må med det få et bedre resultat enn det hjemme på Anfield. En tomålsseier vil være nok til å sikre avansement.

Her kommer Nabouhane sin scoring inn. Dersom det blir 1-0 på Anfield, går Liverpool videre med flere scorede mål. Blir det 2-1 vil Napoli være laget som går videre på innbyrdes oppgjør.

Bekymringen for Liverpool er at Napoli så godt som alltid scorer – så trolig må de helrøde vinne med to. Det vil med sikkerhet sende LFC videre.

* Dersom PSG ikke skulle vinne i Beograd, blir det enda mer interessant. Vinner Røde Stjerne den kampen, holder det for Liverpool å vinne mot Napoli, og PSG er ute. Ender det uavgjort, vil tre lag stå på ni poeng dersom LFC vinner. LFC vinner da gruppen.

Liverpool har tapt samtlige tre gruppespillkamper i årets Champions League – men har samtidig vunnet sine to kamper på Anfield. De andre resultatene gjør at de helrøde likevel har mulighet til å ta seg videre, selv om det blir veldig tøft.

Om det ikke går, skal det mye til for at det ikke blir Europa League-spill til våren. For at det ikke skal bli tredjeplass i gruppen, må Røde Stjerne slå PSG i Beograd, samtidig som Liverpool taper mot Napoli 11. desember.

Samme som i 2004/05

Liverpool-supportere vil huske at de helrøde har stått overfor en lignende oppgave tidligere.

I 2004/05-sesongen ville 1-0 seier over Olympiakos være nok for å avansere fra gruppe A sammen med Monaco. Ellers måtte Rafael Benítez sine menn vinne med to mål.

Da scoret Rivaldo midtveis i førsteomgang, og LFC måtte score tre. Vi husker alle hvordan det gikk, med Steven Gerrards praktscoring foran The Kop fire minutter før slutt. Den sesongen gikk Liverpool hele veien.

SKJEDD FØR:
SKJEDD FØR:  Liverpool hadde samme utgangspunkt før siste gruppespillkamp i 2004/05. Vi husker hvordan det gikk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]