Tre strake bortetap i Champions League – men Liverpool er ikke ute

Nå har Liverpool en tøff oppgave foran seg.

Andre omgang startet omtrent der første omgang var. PSG spilte hovedrollene og trillet ball, mens de røde ble løpende i mellom. PSG hadde også en nettkjenning etter et par minutter, men dette ble korrekt annullert for offside.

Liverpool var atskillig bedre i den andre omgangen, men greide ikke å utfordre PSGs mål som ønsket. I store deler av omgangen var tempoet vel bedagelig, der begge lagene virket tunge og slitne. Liverpool forsøkte å få mer løpskraft og fart i det offensive spillet, men dessverre greide ikke de røde å utfordre hjemmelaget. De helhvite fra Paris gjorde alt for å holde Liverpools angrepsrekke borte fra Buffon og lyktes, dessverre. Alisson var bortelagets beste spiller og reddet laget ved et par-tre anledninger fra nettkjenninger og var sjanseløs på de to målene som ble tellende.

En svak polsk dommer som gjorde sitt for å ødelegge denne kampen. Overså en klar utvisning på Verratti i første omgang og Neymar burde vel kanskje hatt tre gule kort for å spille bort ballen.

Tapet gjør at Liverpool nå må slå Napoli med to mål hjemme i siste kamp for å avansere til utslagsrundene i Champions League.

Så sitter den for PSG

Mbappé blir spilt opp og slår inn. Liverpool får ikke klarert skikkelig, PSG fyller på, og ballen havner hos venstreback Bernat. Han skyter i nærmeste hjørne og sender hjemmelaget i ledelsen.

37
Neymar legger på til 2-0

Superstjernene til PSG gjør det. Hjemmelaget kontrer med Mbappé og Neymar fra egen banehalvdel. Ballen spilles til Cavani – Alisson gjør en kjemperedning, men Neymar setter inn returen.

45
Målscorer: James MilnerMilner reduserer

James Milner setter ballen sikkert bak Buffon! Sender den italienske keeperlegenden feil vei.

16
Georginio WijnaldumFrispark i farlig posisjon

Kombinasjonene sitter mellom Neymar og Kylian Mbappé, og Gini Wijnaldum feller Neymar. Nå har hjemmelaget frispark i farlig innleggsposisjon.

24
Stygg takling på Gomez

Italieneren stempler Joe Gomez i leggen og får gult kort. Noen dommere ville vist han ut for den. Gomez kommer fra det uten skade.

34
Joe GomezGomez får det gule

Joe Gomez mister ballen til Neymar, og river ned brasilianeren. Han får kampens tredje gule kort.

84
Daniel SturridgeSturridge får det gule

Får gult kort for forsøket på å rive ned Verratti.

90
Virgil van DijkGult på Van Dijk

Van Dijk er for sein på Dani Alves, og PSG har frispark i god skuddposisjon. Samtidig brukes PSG mye tid, og det har Liverpool lite av.

90
Andy RobertsonSparker ned Neymar

Det er mange frustrerte Liverpool-spillere utpå her nå. Robertson sparker ned Neymar, og tiden går.

90
Sparker bort ballen
90
Naby KeitaOgså Keita får gult

Det er kaos nå – men PSG haler dette i land.

44
Mohamed SalahSalah er nære!

Henderson med en lang ball mot Mohamed Salah, og Gianluigi Buffon er passiv. Det er så nære at Salah kommer på den og får avsluttet fra 6-7 meter.

60
Roberto FirminoBra sjanse!

Andy Robertson slår knallhardt inn på Roberto Firmino. Dessverre bommer han med headingen, og får ikke styrt den mot mål. Bra sjanse.

70
Mesterlig redning

Neymar med et glimrende slått hjørnespark. Marquinhos knuser Lovren i duellen og Alisson gjør en meget god redning.

Før kampen

En veldig, veldig viktig kamp for Liverpool i Paris onsdag kveld. Paris Saint-Germain har kniven på strupen og bør vinne når de helrøde kommer på besøk – mens LFC kan ta seg videre fra gruppe C allerede i kveld dersom de vinner, og om Napoli slår Røde Stjerne på hjemmebane.

PSG er helt suverene i hjemlig serie, og har vunnet 14 av 14 kamper i Ligue 1. I Champions League har det lugget mer, etter at Liverpool slo det franske hovedstadslaget i første gruppespillskamp tidligere i høst.

Thomas Tuchel har både Neymar og Kylian Mbappé tilbake etter skade, og har et av de giftigste angrepene i verden. Det er noen overraskelser for PSG. Thomas Muenier og Adrian Rabiot er ikke i med – og Marquinhos starter på midtbanen.

Jürgen Klopp velger Joe Gomez på høyreback, og setter Trent Alexander-Arnold ut av laget. Han velger også å kjøre tre arbeidshester på midtbanen og setter ut Xherdan Shaqiri til denne tøffe bortekampen.

1Lagene er på banen

Det er straks avspark i Paris – og det er bra trykk fra tribunen.

1Kampen er i gang

PSG tar avspark, og spiller i sine hvite drakter. Allerede i første sekund er Cavani nesten gjennom etter en ball fra Verratti over Liverpools forsvar.

3Mbappé kommer til avslutning

Kylian Mbappé viser seg frem for første gang. Stikker foran Lovren og får skutt. PSG får en corner, selv om Liverpools kroatiske stopper mener han ikke var borti ballen.

4Hektisk start

Vanvittig tempo i starten her.

6Alisson gjør en redning

Mbappé legger ned til Di Maria som skyter på halv volley. Alisson kaster seg og får slått til corner.

9Liverpool spilles lavt

Paris Saint-Germain har mange spillere inne på Liverpools halvdel nå, og triller ball uten at det blir spesielt farlig. LFC prøver å finne Salah med en lang ball så snart de får tak i den og lykkes nesten med å få egypteren alene gjennom.

10
Di Maria ligger nede

Den tidligere Manchester United-spilleren ligger nede etter en duell med James Milner.

11Napoli leder

Napoli har tatt ledelsen hjemme mot Røde Stjerne. Står det seg, betyr at Liverpool vil være videre dersom de vinner i kveld.

12Mbappé klemmer til

Neymar blir tatt, men ballen faller ned til Kylian Mbappé som skyter fra 18 meter. Den har Alisson Becker kontroll på – men de kommer til noen halvsjanser her PSG.

13

15Ikke ufortjent

Hjemmelaget har startet kampen bra, og det er ikke ufortjent at de leder.

16

18Nytt farlig frispark

Wijnaldum nøler og Thiago Silva stjeler ballen. Nederlenderen må felle brasilianeren, og de får frispark i lik posisjon fra motsatt side.

22Salah skyter utenfor

Mané og Salah jakter ned Kimpembe og vinner ballen høyt. Salah får ballen inne i feltet og skyter utenfor.

24

27Har løftet seg nå

Liverpool er på vei inn igjen i kampen og har flyttet seg mye høyere opp i banen.

30Bedre spill

Bra angrep av Liverpool, og James Milner legger inn på høyre. Den komm Firmino på, men han får ikke noe trykk i headingen og header tilbake mot mål heller enn på mål. Bedre takter nå.

31PSG er nære

PSG kontrer og Mbappé får slått inn mot Cavani foran mål. Alisson kaster seg ned og får avverget.

32Napoli har gått opp i 2-0

Italienerne ser ut til å gjøre jobben mot Røde Stjerne. Slik det står akkurat nå, må Liverpool vinne med to mål hjemme mot Napoli for å ta seg videre fra gruppe C.

34

37

40Svakt utnyttet

Liverpool får frispark i brukbar innleggsposisjon når Henderson blir tatt, men Milner sender frisparket for langt og ut til utspill.

44

45Liverpool får straffespark!

Hodeløs takling av Di Maria!

Sadio Mané blir felt inne i boksen. Først peiker for hjørnespark, men ombestemmer seg og gir straffesparket som var soleklart.

45

45Dårlig stemning

Det var veldig dårlig stemning ute på banen etter at dommeren ombestemte seg og tok til fornuft. Virgil van Dijk og Neymar var blant spillerne som var i munnhuggeri.

Pauserefereat

Svak omgang av Liverpool.

De røde slet med å spille seg ut av egen banehalvdel. Hadde for lite tempo på ball og føtter og spillerne på midten ble til dels overspilt. På 1-0-målet etter tretten minutter ble forsvaret overspilt da det gikk alt for raskt. Tre forsvarsspillere ble løpende i mellom og var alt for slappe i markeringsspillet og en slapp klarering fra van Dijk ga PSG 1-0. På 2-0 etter 37 minutter var igjen forsvarerne på etterskudd mot Cavani og Neymar. Alisson reddet fra Cavani, men Neymar hadde bare å putte ballen i det tomme buret. Så fikk Liverpool straffespark kort tid før pause da Mane gikk ned. Dommeren pekte på cornermerket, men dødlinjedommeren overprøvde han. Milner gjør ingen feil, sender Buffon til venstre og skyter til høyre. Dermed skyter han de røde inn i kampen igjen.

Liverpool har hatt noen tilløp til å utfordre hjemmelagets forsvarslinje, men har vært alt for dårlige til å vinne andreballene. Det ble mer sting og struktur over bortelaget etterhvert i førsteomgangen, men PSG var farlige de gangene de utfordret Liverpools bakre firer. Keeper Alisson reddet laget ved et par anledninger med våkne og gode inngripener. Liverpool på bedringens vei, men må opp enda et par hakk skal det bli ett eller tre røde poeng med hjem fra Parc des Princess om en times tid. De røde har slitt mot PSGs offensive skyts og Neymar har "skaffet" gule kort både for Wijnaldum og Gomez de første 45 minuttene.

46Den andre omgangen er i gang

Liverpool setter i gang de siste 45.

47Offsidefella fungerer

Gomez lager frispark, og PSG har sjansen fra glimrende innleggsposisjon. Innlegget treffer Marquinhos som scorer, men heldigvis fikk assistentdommer med seg at det var offside.

51Bedre start

Liverpool har startet langt bedre i den andre omgangen enn de gjorde i den første. Samtidig har Napoli gått opp i 3-0 hjemme mot Røde Stjerne.

55Bra angrep

Liverpool med et bra angrep. Robertson kommer til innlegg fra linja, men Thiago Silva får blokkert. LFC har startet bra.

57Shaqiri varmer opp

Fabinho og Xherdan Shaqiri er sendt i intensiv oppvarming nå.

57Kimpembe lever farlig

Salah er nesten gjennom.

58Røde Stjerne har redusert

Det står nå 3-1 i Italia mellom Napoli og Røde Stjerne.

59Kommer fire mot tre

Milner vinner ballen og angriper fire mot tre. Salah drar seg løs og skyter, men rett i blokka.

60

63Veldig mye bedre enn i første

PSG har gitt fra seg initiativet fullstendig, og det er Liverpool som styrer og prøver nå. PSG virker fornøyd med å vente på kontringsmulighetene med sine to superstjerner på topp.

65
Tuchel gjør kveldens første bytte
65
Dobbelbytte fra vertene
66
Inn: Naby Keita (Ut: Georginio Wijnaldum)Også Klopp bytter

Wijnaldum hadde det gule kortet og levde farlig.

67Neymar i fri rolle

Det ser ut til at endringen til vertene har gjort at Kylian Mbappé nå spiller spiss, med Neymar i fri rolle. Choupo-Moting og Dani Alves på hver sin kant.

70

71
Inn: Daniel Sturridge (Ut: Roberto Firmino)Nytt spillerbytte
72Der kunne det blitt en stor sjanse

Andy Robertson får ballen og er helt alene inne i boksen. Innlegget hans blokkeres og går inn til Buffon.

73Hjemmelaget frustrerer Liverpool nå

PSG haler ut tiden nå.

Hjemmelagets spillere blir mye liggende nede for å få tiden til å gå. Thiago Silva 'skader seg' utenfor banen, men kommer inn at ballen skal spilles ut.

74Shaqiri gjør seg klar

Klopp skal bruke sitt siste bytte nå.

76Veldig mye avbrudd i spillet

PSG stjeler et minutt og to her og der hver eneste gang de har mulighet til å få en stopp i spillet nå.

78
Inn: Xherdan Shaqiri (Ut: James Milner)Her kommer Shaqiri

Erstatter James Milner.

80PSG vil ha straffe

Van Dijk stopper Neymar, som vil ha straffespark. Dommeren vinker det videre.

84Robertson med glimrende involvering

Dommeren gir PSG fordel, og vertene kontrer. Robertson gjør en glimrende jobb og får hindret Mbappé.

84

85
Mbappé har spilt ferdig
88Tiden går fort nå

PSG prøver å få tiden til å gå høyt oppe i banen til Liverpool, som har det travelt med å få igjen ballen for å skape en siste stor sjanse.

89Frispark i farlig posisjon

Mohamed Salah legges i bakken av Kimpbembe.

Xherdan Shaqiri vil nok få prøve seg med venstrebeinet herfra.

90Gir bort frispark imot

Heller enn å skyte, så løfter Shaqiri mot Lovren på bakre stolpe. Det dømmes frispark imot etter at Silva går i bakken. Det føles som en bortkastet mulighet.