Tre strake bortetap i Champions League – men Liverpool er ikke ute

Nå har Liverpool en tøff oppgave foran seg.

Onsdag 28.nov 2100 (Champions League) - Viasport 1 / Viaplay / Tilskuere: 46880 / Dommer: Szymon Marciniak (Polen)

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolParis..CL3-2Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Alisson Becker

Vurdert av: Tor SandøAlisson Becker 7

Gjør noen meget viktige inngripener da PSG presset Liverpool hardt i første omgang. Fulgte opp med en bra redning i andre også. Hadde ikke ærend på målene da overmakten rett og slett ble for stor. Liverpools bestemann.

Joe Gomez 5

Hans lange innkast er virkelig blitt et realt angrepsvåpen for de røde. Men inne på banen slet Gomez mer i dag. Plasseringssvak og hadde problemer med å komme seg på rett side. Får også gult kort i kamp med Neymar, der han var i ferd med å bli overløpt.

Dejan Lovren 4

Ingen god kamp for kroaten. Blir for puslete i duellene. Par bra klareringer ble notert, men ellers lite på plussiden. Til Lovrens forsvar må dog sies at det var tøffe angrepsspillere Liverpool hadde å stri med i kveld.

Virgil van Dijk 5

Dårlig klarering på PSGs ledermål. Slet sammen med sine forsvarskolleger med Neymar/Mbappe og Cavani som var flinke til å utfordre fireren. Ledet sine tropper på en bedre måte i andre. Gult kort mot slutten på en takling.

Andy Robertson 5

Noen slurvete avleveringer som kunne blitt farlig. Jobber som vanlig hardt på venstresiden og kom seg til noen innlegg. Også han fikk gult kort for sen takling på Neymar.

Georginio Wijnaldum 6

Fikk gult kort tidlig da han tok Neymar og det gikk litt for fort for han og midtbanekollegaene. Svak førsteomgang, betraktelig bedre i andre omgang de 20 minuttene han fikk etter pause. Jobber bra og prøver å skape liv i det offensive spillet.

Jordan Henderson 5

Alt for passiv i flere situasjoner. Nærmest statist og rundingsbøye for de kjappe offensive spillerne til PSG. Kom seg litt etter hvert og kom litt fram i skoene. Men gjennomgangsmelodien i dag ble litt for svak og puslete.

James Milner 7

Er på og gjør manns jobb på midten da det sto på som verst i første omgang. Går foran på en midtbane som hadde nok å gjøre mot PSGs offensive skyts. Scoret det viktige reduseringsmålet fra straffesparkmerket minuttet før hvilen. Greier dessverre ikke å heve laget nevneverdig i en andre omgang der laget fikk låne ballen mer.

Mohamed Salah 5

Dessverre litt for ofte på etterskudd av situasjonene i dag. Han prøver og prøver, men lykkes dessverre med lite mot tøffe forsvarere.

Roberto Firmino 5

Ikke så god uten ball som med. Hadde en kjempesjanse da han headet over etter en knapp time. God til å gjøre pressjobben, men fikk dessverre ikke så mye ballkontakt som han ønsker. Ble dessverre litt for tamt i det offensive spillet i dag.

Sadio Mané 6

Flink til å sette fart og ta med backene på løp. Man kan vel diskutere straffesparket, men senegaleseren jobbet brukbart framme i dag.

Naby Keita

Fikk 25 minutter for Wijnaldum. Jobbet brukbart og pådro seg gult kort på slutten, men ikke så veldig synlig.

Xherdan Shaqiri

Tretten minutter for Milner da kampen trengte en wake up-call. Men kampen våknet dessverre ikke sett med røde øyne.

Daniel Sturridge

Spilte knappe 20 minutter for Firmino. Gjorde sitt beste for å utfordre forsvarsspillerne, men lyktes dessverre ikke denne gangen heller.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Paris Saint-Germain (4-3-3)Liverpool (4-3-3)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Andre omgang startet omtrent der første omgang var. PSG spilte hovedrollene og trillet ball, mens de røde ble løpende i mellom. PSG hadde også en nettkjenning etter et par minutter, men dette ble korrekt annullert for offside.

  Liverpool var atskillig bedre i den andre omgangen, men greide ikke å utfordre PSGs mål som ønsket. I store deler av omgangen var tempoet vel bedagelig, der begge lagene virket tunge og slitne. Liverpool forsøkte å få mer løpskraft og fart i det offensive spillet, men dessverre greide ikke de røde å utfordre hjemmelaget. De helhvite fra Paris gjorde alt for å holde Liverpools angrepsrekke borte fra Buffon og lyktes, dessverre. Alisson var bortelagets beste spiller og reddet laget ved et par-tre anledninger fra nettkjenninger og var sjanseløs på de to målene som ble tellende. 

  En svak polsk dommer som gjorde sitt for å ødelegge denne kampen. Overså en klar utvisning på Verratti i første omgang og Neymar burde vel kanskje hatt tre gule kort for å spille bort ballen.

  Tapet gjør at Liverpool nå må slå Napoli med to mål hjemme i siste kamp for å avansere til utslagsrundene i Champions League.

 2. Andre omgang

 3. Også Keita får gult Naby Keita90'

  Det er kaos nå – men PSG haler dette i land.
 4. Sparker bort ballen Neymar90'

 5. Van Dijk sendes opp som spiss90'

  De to siste minuttene legges Van Dijk opp som spiss.
 6. Sparker ned Neymar Andy Robertson90'

  Det er mange frustrerte Liverpool-spillere utpå her nå. Robertson sparker ned Neymar, og tiden går.
 7. Alisson redder90'

  Neymar skyter på frisparket, og Alisson er fint nede og får reddet.
 8. Gult på Van Dijk Virgil van Dijk90'

  Van Dijk er for sein på Dani Alves, og PSG har frispark i god skuddposisjon. Samtidig brukes PSG mye tid, og det har Liverpool lite av.
 9. Fem minutter legges til90'

  Nå haster det.
 10. Gir bort frispark imot90'

  Heller enn å skyte, så løfter Shaqiri mot Lovren på bakre stolpe. Det dømmes frispark imot etter at Silva går i bakken. Det føles som en bortkastet mulighet.
 11. Frispark i farlig posisjon89'

  Mohamed Salah legges i bakken av Kimpbembe.Xherdan Shaqiri vil nok få prøve seg med venstrebeinet herfra.
 12. Tiden går fort nå88'

  PSG prøver å få tiden til å gå høyt oppe i banen til Liverpool, som har det travelt med å få igjen ballen for å skape en siste stor sjanse.
 13. Mbappé har spilt ferdig Inn: Adrien Rabiot (Ut: Kylian Mbappé)85'

 14. Sturridge får det gule Daniel Sturridge84'

  Får gult kort for forsøket på å rive ned Verratti.
 15. Robertson med glimrende involvering84'

  Dommeren gir PSG fordel, og vertene kontrer. Robertson gjør en glimrende jobb og får hindret Mbappé.
 16. PSG vil ha straffe80'

  Van Dijk stopper Neymar, som vil ha straffespark. Dommeren vinker det videre.
 17. Her kommer Shaqiri Inn: Xherdan Shaqiri (Ut: James Milner)78'

  Erstatter James Milner.
 18. Veldig mye avbrudd i spillet76'

  PSG stjeler et minutt og to her og der hver eneste gang de har mulighet til å få en stopp i spillet nå.
 19. Shaqiri gjør seg klar74'

  Klopp skal bruke sitt siste bytte nå.
 20. Hjemmelaget frustrerer Liverpool nå73'

  PSG haler ut tiden nå.Hjemmelagets spillere blir mye liggende nede for å få tiden til å gå. Thiago Silva 'skader seg' utenfor banen, men kommer inn at ballen skal spilles ut.
 21. Der kunne det blitt en stor sjanse72'

  Andy Robertson får ballen og er helt alene inne i boksen. Innlegget hans blokkeres og går inn til Buffon.
 22. Nytt spillerbytte Inn: Daniel Sturridge (Ut: Roberto Firmino)71'

 23. Mesterlig redning Marcos Marquinhos70'

  Neymar med et glimrende slått hjørnespark. Marquinhos knuser Lovren i duellen og Alisson gjør en meget god redning.
 24. Neymar i fri rolle67'

  Det ser ut til at endringen til vertene har gjort at Kylian Mbappé nå spiller spiss, med Neymar i fri rolle. Choupo-Moting og Dani Alves på hver sin kant.
 25. Også Klopp bytter Inn: Naby Keita (Ut: Georginio Wijnaldum)66'

  Wijnaldum hadde det gule kortet og levde farlig.
 26. Dobbelbytte fra vertene Inn: Eric Maxim Choupo-Moting (Ut: Edinson Cavani)65'

 27. Tuchel gjør kveldens første bytte Inn: Dani Alves (Ut: Ángel Di María)65'

 28. Veldig mye bedre enn i første63'

  PSG har gitt fra seg initiativet fullstendig, og det er Liverpool som styrer og prøver nå. PSG virker fornøyd med å vente på kontringsmulighetene med sine to superstjerner på topp.
 29. Bra sjanse! Roberto Firmino60'

  Andy Robertson slår knallhardt inn på Roberto Firmino. Dessverre bommer han med headingen, og får ikke styrt den mot mål. Bra sjanse.
 30. Kommer fire mot tre59'

  Milner vinner ballen og angriper fire mot tre. Salah drar seg løs og skyter, men rett i blokka.
 31. Røde Stjerne har redusert58'

  Det står nå 3-1 i Italia mellom Napoli og Røde Stjerne.
 32. Kimpembe lever farlig57'

  Salah er nesten gjennom.
 33. Shaqiri varmer opp57'

  Fabinho og Xherdan Shaqiri er sendt i intensiv oppvarming nå.
 34. Bra angrep55'

  Liverpool med et bra angrep. Robertson kommer til innlegg fra linja, men Thiago Silva får blokkert. LFC har startet bra.
 35. Bedre start51'

  Liverpool har startet langt bedre i den andre omgangen enn de gjorde i den første. Samtidig har Napoli gått opp i 3-0 hjemme mot Røde Stjerne.
 36. Offsidefella fungerer47'

  Gomez lager frispark, og PSG har sjansen fra glimrende innleggsposisjon. Innlegget treffer Marquinhos som scorer, men heldigvis fikk assistentdommer med seg at det var offside.
 37. Den andre omgangen er i gang46'

  Liverpool setter i gang de siste 45.
 38. Pausereferat

  Svak omgang av Liverpool. 

  De røde slet med å spille seg ut av egen banehalvdel. Hadde for lite tempo på ball og føtter og spillerne på midten ble til dels overspilt. På 1-0-målet etter tretten minutter ble forsvaret overspilt da det gikk alt for raskt. Tre forsvarsspillere ble løpende i mellom og var alt for slappe i markeringsspillet og en slapp klarering fra van Dijk ga PSG 1-0. På 2-0 etter 37 minutter var igjen forsvarerne på etterskudd mot Cavani og Neymar. Alisson reddet fra Cavani, men Neymar hadde bare å putte ballen i det tomme buret. Så fikk Liverpool straffespark kort tid før pause da Mane gikk ned. Dommeren pekte på cornermerket, men dødlinjedommeren overprøvde han. Milner gjør ingen feil, sender Buffon til venstre og skyter til høyre. Dermed skyter han de røde inn i kampen igjen. 

  Liverpool har hatt noen tilløp til å utfordre hjemmelagets forsvarslinje, men har vært alt for dårlige til å vinne andreballene. Det ble mer sting og struktur over bortelaget etterhvert i førsteomgangen, men PSG var farlige de gangene de utfordret Liverpools bakre firer. Keeper Alisson reddet laget ved et par anledninger med våkne og gode inngripener. Liverpool på bedringens vei, men må opp enda et par hakk skal det bli ett eller tre røde poeng med hjem fra Parc des Princess om en times tid. De røde har slitt mot PSGs offensive skyts og Neymar har "skaffet" gule kort både for Wijnaldum og Gomez de første 45 minuttene.

 39. Første omgang

 40. Dårlig stemning45'

  Det var veldig dårlig stemning ute på banen etter at dommeren ombestemte seg og tok til fornuft. Virgil van Dijk og Neymar var blant spillerne som var i munnhuggeri.
 41. Milner reduserer Målscorer: James Milner45'

  James Milner setter ballen sikkert bak Buffon! Sender den italienske keeperlegenden feil vei.
  GettyImages-1066168730.jpg
 42. Liverpool får straffespark!45'

  Hodeløs takling av Di Maria!Sadio Mané blir felt inne i boksen. Først peiker for hjørnespark, men ombestemmer seg og gir straffesparket som var soleklart.
 43. Salah er nære! Mohamed Salah44'

  Henderson med en lang ball mot Mohamed Salah, og Gianluigi Buffon er passiv. Det er så nære at Salah kommer på den og får avsluttet fra 6-7 meter.
 44. Svakt utnyttet40'

  Liverpool får frispark i brukbar innleggsposisjon når Henderson blir tatt, men Milner sender frisparket for langt og ut til utspill.
 45. Neymar legger på til 2-0 Målscorer: Neymar37'

  Superstjernene til PSG gjør det. Hjemmelaget kontrer med Mbappé og Neymar fra egen banehalvdel. Ballen spilles til Cavani – Alisson gjør en kjemperedning, men Neymar setter inn returen.
  GettyImages-1066156426.jpg
 46. Gomez får det gule Joe Gomez34'

  Joe Gomez mister ballen til Neymar, og river ned brasilianeren. Han får kampens tredje gule kort.
 47. Napoli har gått opp i 2-032'

  Italienerne ser ut til å gjøre jobben mot Røde Stjerne. Slik det står akkurat nå, må Liverpool vinne med to mål hjemme mot Napoli for å ta seg videre fra gruppe C.
 48. PSG er nære31'

  PSG kontrer og Mbappé får slått inn mot Cavani foran mål. Alisson kaster seg ned og får avverget.
  GettyImages-1066137548.jpg
 49. Bedre spill30'

  Bra angrep av Liverpool, og James Milner legger inn på høyre. Den komm Firmino på, men han får ikke noe trykk i headingen og header tilbake mot mål heller enn på mål. Bedre takter nå.
 50. Har løftet seg nå27'

  Liverpool er på vei inn igjen i kampen og har flyttet seg mye høyere opp i banen.
 51. Stygg takling på Gomez Marco Verratti24'

  Italieneren stempler Joe Gomez i leggen og får gult kort. Noen dommere ville vist han ut for den. Gomez kommer fra det uten skade.
  GettyImages-1066151636.jpg
 52. Salah skyter utenfor22'

  Mané og Salah jakter ned Kimpembe og vinner ballen høyt. Salah får ballen inne i feltet og skyter utenfor.
 53. Nytt farlig frispark18'

  Wijnaldum nøler og Thiago Silva stjeler ballen. Nederlenderen må felle brasilianeren, og de får frispark i lik posisjon fra motsatt side.
 54. Frispark i farlig posisjon Georginio Wijnaldum16'

  Kombinasjonene sitter mellom Neymar og Kylian Mbappé, og Gini Wijnaldum feller Neymar. Nå har hjemmelaget frispark i farlig innleggsposisjon.
 55. Ikke ufortjent15'

  Hjemmelaget har startet kampen bra, og det er ikke ufortjent at de leder.
 56. Så sitter den for PSG Målscorer: Juan Bernat13'

  Mbappé blir spilt opp og slår inn. Liverpool får ikke klarert skikkelig, PSG fyller på, og ballen havner hos venstreback Bernat. Han skyter i nærmeste hjørne og sender hjemmelaget i ledelsen.
  GettyImages-1066142352.jpg
 57. Mbappé klemmer til12'

  Neymar blir tatt, men ballen faller ned til Kylian Mbappé som skyter fra 18 meter. Den har Alisson Becker kontroll på – men de kommer til noen halvsjanser her PSG.
 58. Napoli leder11'

  Napoli har tatt ledelsen hjemme mot Røde Stjerne. Står det seg, betyr at Liverpool vil være videre dersom de vinner i kveld.
 59. Di Maria ligger nede Ángel Di María10'

  Den tidligere Manchester United-spilleren ligger nede etter en duell med James Milner.
 60. Liverpool spilles lavt9'

  Paris Saint-Germain har mange spillere inne på Liverpools halvdel nå, og triller ball uten at det blir spesielt farlig. LFC prøver å finne Salah med en lang ball så snart de får tak i den og lykkes nesten med å få egypteren alene gjennom.
 61. Alisson gjør en redning6'

  Mbappé legger ned til Di Maria som skyter på halv volley. Alisson kaster seg og får slått til corner.
 62. Hektisk start4'

  Vanvittig tempo i starten her.
 63. Mbappé kommer til avslutning3'

  Kylian Mbappé viser seg frem for første gang. Stikker foran Lovren og får skutt. PSG får en corner, selv om Liverpools kroatiske stopper mener han ikke var borti ballen.
 64. Kampen er i gang1'

  PSG tar avspark, og spiller i sine hvite drakter. Allerede i første sekund er Cavani nesten gjennom etter en ball fra Verratti over Liverpools forsvar.
 65. Lagene er på banen1'

  Det er straks avspark i Paris – og det er bra trykk fra tribunen.
 66. Før kampen

  En veldig, veldig viktig kamp for Liverpool i Paris onsdag kveld. Paris Saint-Germain har kniven på strupen og bør vinne når de helrøde kommer på besøk – mens LFC kan ta seg videre fra gruppe C allerede i kveld dersom de vinner, og om Napoli slår Røde Stjerne på hjemmebane.

  PSG er helt suverene i hjemlig serie, og har vunnet 14 av 14 kamper i Ligue 1. I Champions League har det lugget mer, etter at Liverpool slo det franske hovedstadslaget i første gruppespillskamp tidligere i høst.

  Thomas Tuchel har både Neymar og Kylian Mbappé tilbake etter skade, og har et av de giftigste angrepene i verden. Det er noen overraskelser for PSG. Thomas Muenier og Adrian Rabiot er ikke i med – og Marquinhos starter på midtbanen.

  Jürgen Klopp velger Joe Gomez på høyreback, og setter Trent Alexander-Arnold ut av laget. Han velger også å kjøre tre arbeidshester på midtbanen og setter ut Xherdan Shaqiri til denne tøffe bortekampen.


Skrevet av: Arild Skjæveland askjaeveland