– Han er den beste stopperen i Premier League

Virgil van Dijk fikk mye skryt på Match of the Day.

4. nov 2018 kl 08.48 Arild Skjæveland

Virgil van Dijk spilte en meget god kamp borte mot Arsenal lørdag kveld. Mot det som til nå har vært ligaens nest giftigste angrep denne sesongen storspilte han i Liverpools midtforsvar.

Han fikk tre store sjanser på Emirates i går, og tok lørdag kveld til Instagram.

– Skuffet over å ikke score, og vinne kampen, men vi får med oss et bra poeng fra bortebane, meldte han.

Blir trukket frem som ligaens beste

På BBC-programmet Match of the Day ble han senere trukket frem som ligaens beste midtstopper.

– Han er en fenomenal fotballspiller. Han er i ferd med å bli en veldig bra leder. Se hvordan han organiserer backlinjen – det var stort sett perfekt hele kvelden. Van Dijk er så viktig der. Leder dem, snakker til dem og gir beskjeder. Du trenger en som sørger for at du får det beste utav alle, sier Danny Murphy.

– Det virker ikke som at han har svakheter. Du får alt du ønsker av en midtstopper. Han gir sjelden bort ballen, og noen ganger ser det ut som han spiller på et lavere gir. Det er ingen som løper fra ham.

– Lacazette og Aubameyang er ikke lett å møte. Han må være et mareritt å spille mot, og jeg synes Gomez spilte bra ved siden av ham.

– Han ser ut til å ha så mye selvtillit, og han er verdt hver eneste penny de brukte på ham. Han ser ut som den beste midtstopperen i Premier League for øyeblikket, sier den tidligere Liverpool-spilleren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]