New York Post:– Kan være villig til å selge Liverpool

Tabloidavis hevder at John W. Henry er klar til å lytte til bud for klubben.

9. nov 2018 kl 08.45 Arild Skjæveland

Tabloidavisen New York Post rapporterer at John W. Henry skal være villig til å lytte til bud for Liverpool FC.

Fenway Sports Group kommer ikke til å holde en auksjon, men skal være interessert i å selge for en pris over $2 milliarder(£1,53 milliarder – eller 16,7 milliarder kroner).

– Klubben er til salgs dersom han kan få en riktig pris, sier en kilde som skal være tett på situasjonen. To andre kilder skal også ha bekreftet at Liverpool er til salgs.

Henry sin representanter skal ikke ha besvart New York Post sine henvendelser. Henry og FSG (tidligere NESV) kjøpte Liverpool for $477 millioner for litt over åtte år siden, og vil få en voldsom profitt dersom de får den prisen som blir nevnt.

Red Sox med økonomiske utfordringer

FSG sin andre klubb, baseballklubben Boston Red Sox, vant nylig World Series for fjerde gang under Henry og co sitt eierskap.

I 2018 hadde klubben de høyeste lønnsutgiftene i baseball, og skal ha tapt penger denne sesongen. Ifølge New York Post er det uklart om det er en direkte sammenheng mellom Red Sox sin økonomi, og ønsket om å selge Liverpool.

– Dette er ikke «fake news» sier en London-basert investor om situasjonen.

Det er langt ifra første gang det blir hevdet at Liverpool FC er i ferd med å bli solgt, og slike historier har det kommet flere av de siste årene.

Tidligere i år har det blitt rapportert at Sheik Khaled Bin Zayed Al Nehayan ha mislykkes i sitt forsøk på å kjøpe klubben for £2 milliarder.

Klubben ble nylig verdsatt til $1,9 milliarder (£1,46 mrd – 15,89 milliarder kroner) av Forbes.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]