Dette skriver avisene etter Røde Stjerne-tapet:«Hvor var gnisten, hvor var kreativiteten?»

Mikke Mus ble til Godzilla, skriver en kommentator om Røde Stjerne, men Liverpool får gjennomgå.

7. nov 2018 kl 10.05 Arve Vassbotten

«Dette var en mørk, elendig kveld for Liverpool», skriver James Pearce i Liverpool Echo om 2-0-tapet for tabelljumbo Røde Stjerne, som var motstanderens første seier på dette nivået siden 1992.

«Den brutale realiteten er at Vladan Milojevics lag viste større hjerte, større kampvilje og større lidenskap.»

«Altfor mange stjerner dro på tjuvperm», mener Pearce.

Pinlig mangel på kvalitet

«Managerens beslutning om å gjøre endringer slo tilbake, og de røde leverte en forestilling som var usammenhengende og manglet kvalitet. Gjennom hele ryggraden av laget var det et mykt sentrum, og en pinlig mangel på kvalitet.»

«Hvor var gnisten, hvor var kreativiteten?», spør James Pearce.

«Navnene bak på drakta var de samme, men dette var milevis unna den underholdende angrepsfotballen de røde spilte på veien til Kiev sist sesong.»

Pearce mener Liverpool kunne trengt Xherdan Shaqiri i denne kampen, og at det er i slike kamper laget virkelig savner Alex Oxlade-Chamberlain på en midtbane som sliter.

Skaden kan fortsatt repareres, men Klopp trenger å finne et middel mot lagets reisesyke på kontinentet.James Pearce i Liverpool Echo

«Skaden kan fortsatt repareres, men Klopp trenger å finne et middel mot lagets reisesyke på kontinentet. Etter å ha blitt slått av Roma og Napoli, er dette første gangen Liverpool har tapt tre strake bortekamper i Europas eliteturnering siden 1979.»

«De rødes sjef hentet inn friske bein med Daniel Sturridge, Adam Lallana og Joël Matip istedenfor Roberto Firmino, Fabinho og Joe Gomez, men mangelen på kamptrening og rytme viste seg og de slet alle tre.»

«Røde Stjerne skar seg gjennom midtbanetrioen med Lallana, Milner og Wijnaldum urovekkende enkelt.»

Deprimerende likt som i Napoli

«Liverpools sjanser i gruppe C ser plutselig mer komplisert ut enn de burde være, med kamper borte mot Paris Saint-Germain og hjemme mot Napoli. En mulighet til å ta kontroll over sin egen skjebne ble aldri tatt mot et Røde Stjerne-lag som ble beseiret 4-0 for bare fjorten dager siden», skrive Paul Joyce i The Times.

Han mener det som virkelig burde bekymre Jürgen Klopp etter tapet er det tilbakevendende temaet at midtbanen «ikke klarer å ta kontroll i bortekamper når det gjelder, uansett hvem som spiller der».

«Det var deprimerende likt som i Napoli i forrige måned», skriver han, og mener Liverpool har vist lignende tendenser i Premier League, men uten å bli straffet like hardt.

Han peker på at kjøpene av Naby Keïta og Fabinho for over 90 millioner pund, så langt ikke har betalt seg.

Han feilet i å gjøre det meste ut av en sjelden mulighet til å starte på bekostning av Roberto Firmino.Paul Joyce i The Times om Daniel Sturridge
FEILET PÅ MIDTEN OG FORAN:
FEILET PÅ MIDTEN OG FORAN:  Adam Lallana og midtbanen klarte ikke kontrollere kampen, og Daniel Sturrdige klarte ikke utnytte mulighetene han fikk.

«Pasningene havnet på avveie, det var lite rytme eller gjennombrudd med ballkontrollen de etter hvert fikk.»

Joyce mener også det første baklengsmålet på corner var «et glimt tilbake til da dødballer var en svakhet».

At Sturridge misset på et par store sjansen gjorde ikke ting bedre.

«Han feilet i å gjøre det meste ut av en sjelden mulighet til å starte på bekostning av Roberto Firmino, som fikk en hvile, men mistet også den troen manageren hadde på ham.»

Ingen unnskyldning

«Liverpool har gitt seg selv lite margin for feil. Marakanas rykte for fiendtlighet og lydnivå viste seg å ikke være overdrevet, men Klopp insisterte helt korrekt at det ikke var noen unnskyldning for det Liverpool serverte», skriver Andy Hunter i The Guardian.

Etter en dyr miss av Sturridge i starten, tok Røde Stjerne mer og mer over.

«Liverpools opptreden forverret seg utover i omgangen. Røde Stjerne startet sterkt, som de gjorde på Anfield, men denne gangen hadde de talentet og støtten til å utnytte det.»

«Klopp svarte med å sette inn Firmino og Gomez til pause for Sturridge og Alexander-Arnold. Han fikk reaksjonen situasjonen krevde, men ikke den ønskede endringen i resultatet.»

«Liverpool la konstant press, men hjemmelaget holdt unna til en utrolig seier, der de ble heiet fram til det siste av sine formidable supportere.»

Mikke Mus ble til Godzilla

«Andy Robertson advarte om at Røde Stjerne Beograd vill være et annerledes beist på deres egen hjemmearena. Prøv Mikke Mus som ble til Godzilla», skriver Chris Bascombe i The Telegraph om forandringen i hjemmelaget.

«Ikke bare mislyktes Liverpool med å temme det serbiske monsteret, men opplevde også det som bare kan beskrives som et mekanisk og mentalt sammenbrudd på Rajko Mitic Stadium».

«Dette var Jürgen Klopps lag som led under det de påførte andre sist sesong - å overgi seg for lyden. 2-0-tapet betyr at de er i seriøs risiko for å bli slått ut av Champions League.»

«Det er ikke rom for noen feil i gruppen nå. Det var en sjokkerende opptreden.»

Ikke bare mislyktes Liverpool med å temme det serbiske monsteret, men opplevde også det som bare kan beskrives som et mekanisk og mentalt sammenbrudd.Chris Bascombe i The Telegraph
VILL JUBEL:
VILL JUBEL:   Milan Pavkov ble kveldens store helt for Røde Stjerne.

Bascombe omtaler det som en «kollektiv svikt».

Da Klopp ble spurt om å sette fingeren, på hva som gikk galt etter kampen, sa manageren at han bare hadde ti fingre.

«Mangelen på karakter i åpningen på kampen må ha smertet han mest. Denne opptredenen var det motsatte av alt Liverpool har presentert under denne manageren. På sitt beste blir intensiv angrepsfotball supplert av kvaliteten Klopp nevner mest før store utfordringer, mot. Det var ikke noe av det her.»

«For en gangs skyld denne sesongen, leverte ikke forsvaret, som til tider har gjort opp for mangelen på fantasi på midtbanen. Selv energien manglet. De som fortsatt lurer på hvorfor Klopp har så mye tillit til kaptein Jordan Henderson, var vitne til hvor mye han var savnet her. Hans skaderetur kan ikke komme raskt nok.»

«All den overbevisning og selvtillit som ble vist fram fra Liverpools trio foran i Europa for ett år siden var borte - og sannheten er at den har vært det en stund.»

«Sjelden har et lag sett så forandret ut på noen uker. Det gjelder Liverpool, like mye som Røde Stjerne».

FRUSTRERT:
FRUSTRERT:  Jürgen Klopp var tydelig forbanna på sidelinjen under kampen.

Undervurderte Røde Stjerne?

«Kanskje trodde Liverpool at det skulle bli en formalitet. Klopp ville aldri gått god for den forklaringen og alle spillerne vil nekte for det, men dette var den type opptreden som inviterer til slik kritikk», skriver Dominic King i Daily Mail.

Også King kritiserer midtbanen, og mener den ble overløpt.

«Liverpools historie er full av oppløftende seiere etter motgang, men hvis de spiller som dette her igjen, kan turneringen være over.

Ingen grunn til å trykke på panikk-knappen

«Dette var verre enn ligacuptapet for Chelsea i september, der ett lag som hadde rotert mye tapte for et annet lag som hadde rotert mye, siden begge hadde prioriteringene andre steder denne sesongen. Det var til og med verre enn tapet for Napoli sist måned, der Klopps spillere var gjennomført nest best, men likevel var et minutt unna å få et verdifullt poeng. Dette var enkelt og greit den kampen denne sesongen som var mest usammenhengende og der feilene lå strødd», skriver Mark Critchley i The Independent.

«Virgil van Dijk var ukarakteristisk klumsete. Adam Lallana, feilet igjen med å vise at han fortjener flere kamper på rad. Daniel Sturridge bommet på en gyllen mulighet på 0-0, som hvis han hadde satt den inne, kunne ha endret kveldens utfall.»

Men til tross for mye negativt, mener Critchley at man ikke må ta for mye på vei over at Liverpool har tapt sine tre siste bortekamper i Europa.

«Burde det uroe? For å svare kort, nei. Selv om det er lett å overreagere på en slik form, må det settes i sammenheng.»

Burde det uroe? For å svare kort, nei. Selv om det er lett å overreagere på en slik form, må det settes i sammenheng.Mark Critchley i The Independent

Han nevner at Liverpools gruppe allerede ved trekningen ble sett på som den hardeste, at Liverpool kom seg godt igjennom noen tøffe perioder med kamper, med bare tap for Chelsea i ligacupen og Napoli i Champions League, og ikke minst at hvis man sammenligner med fjoråret så har laget klart å unngå frustrerende uavgjort-resultater mot motstand lenger ned på tabellen til «stygge seiere», som mot Crystal Palace, Leicester City og Huddersfield.

«Det er behov for en dramatisk forbedring fra tirsdagens forestilling når Liverpool kommer til Parc des Princes om tre uker.»

«Men det er ikke noe behov for å trykke på panikk-knappen. Beograd ga en skuffende innsats og et fortjent tap, men Kopp kan denne sesongen telle dem på en hånd».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]