– Jeg kunne ikke tro det da jeg hørte om Liverpool-interessen

Andy Robertson hadde sett seg ut en annen klubb, da han fikk vite at han var ønsket av Liverpool.

19. nov 2018 kl 19.45 Arve Vassbotten

Den skotske landslagskapteinen kom til Liverpool fra Hull sommeren 2017 for rundt 8 millioner pund. Hull hadde akkurat rykket ned, og det var ikke bare Liverpool som var ute etter venstrebacken den sommeren.

Ville vekk

– Jeg hadde bare ett år igjen av kontrakten, og jeg visste at Hull ville forsøke å selge meg. Jeg var også klar for å dra etter tre år der. Men det føltes også som et kappløp for å komme seg vekk før klubben ville stoppe for salgene, siden så mange forsvant, sier Robertson til YouTube-kanalen Open Goal.

Da den første kampen i preseason skulle spilles fikk Robertson spørsmål om hva sjansen var for at han kom til å spille for Hull den sesongen.

– Jeg sa at jeg anså det til å være 0 prosent, siden flere klubber var ute etter meg.

– Og jeg visste Liverpool var en av dem, men jeg begynte å bli litt frustrert siden det drøyde ut. Og jeg ønsket å være med til Hong Kong, og bli klar i tide. Men jeg rakk ikke den, og ble isteden klar et par dager før de kom tilbake, og hadde min første trening på Melwood da.

Var redd for å bli skuffet

I intervjuet forteller Robertson hva han tenkte da han først hørte at Merseyside kunne bli hans neste bosted.

– Stoke var også ganske interessert i meg. Mark Hughes likte meg, og jeg tror det var noen samtaler med dem. Så jeg tenkte at de var et veldig godt alternativ. Jeg tror de endte på topp 10 den sesongen, og jeg forsøkte å presse på for en overgang.

– Jeg kunne ikke tro det da agenten min ringte meg og sa at Liverpool var interessert.

– Jeg prøvde å ikke tenke så mye på det, fordi hvis jeg havnet i Stoke eller andre klubber, ville jeg blitt skuffet over at det ikke ble Liverpool. Men det var veldig vanskelig å ikke tenke på det.

– Kona, som var gravid, var stresset over at vi ikke visste hvor vi skulle bo når ungen kom i august. Og sa: «Jeg kan ikke være hjemløs når babyen kommer». Men heldigvis gikk det i orden i midten av juli, sier Robertson.

Han forteller også om sitt første møte med Klopp.

– Han kom mot meg og ga meg en stor klem, sier han.

Klopp viste også stor forståelse da Robertson og kona fikk barn like før Arsenal-kampen.

– Bare vær hos familien din den første natta, og kom til kampen i morgen sa han til meg. Så fra starten viste han forståelse for familiesituasjonen. Det er ikke alle managere som ville gjort det, selv om jeg ikke var i troppen til den kampen.

Tok tid å forstå

Overgangen fra Championship-klubben til Liverpool ble stor. Etter en frustrerende start, der Alberto Moreno ble foretrukket, fikk Robertson omsider sjansen da spanjolen ble skadet. Han mener ikke det var fysikken det gikk på.

– Jeg tror ikke det handlet om formen min, det handlet om forståelsen min. Det tok meg en stund å bli vant med hvordan Klopp ønsket å spille.

– Jeg spilte min første kamp mot Crystal Palace og ble kåret til kampens beste spiller. Men selv når jeg ser tilbake på det nå, spilte jeg helt annerledes i den kampen enn han ønsket at jeg skulle spille, sier Robertson, som nå har fem assist til nå denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]