Klopp forklarer formasjonsendringen

– Vi prøver å få spillerne i sine beste posisjoner, der de kan skinne.

2. nov 2018 kl 13.53 Arve Vassbotten

Under fredagens pressekonferanse, før møte med Arsenal, snakket Jürgen Klopp om endringen fra 4-3-3 til 4-2-3-1. I de siste kampene har Mohamed Salah spilt som ensom spiss, og Roberto Firmino har ligget dypere i banen.

– Spillerne mister ikke rytmen om vi endrer litt. Det er ikke som om vi bare spiller med to bak og åtte i angrep. Det er egentlig ikke så store endringer.

– Endringene er gjort for at spillerne skal komme i sine mest «komfortable» posisjoner. Men hvis de står i de posisjonene blir det ganske kjedelige kamper. De må bevege seg.

– Man må skape en formasjon der alle vet hva de skal gjøre i forsvar, og offensivt trenger man å finne en formasjon der de er på sitt beste område på banen. Det kan gjøres på mange måter. Og spesielt på midtbanen, om alle er friske, så kan det gi mening å ta inn flere med ulike offensive oppgaver, sier Klopp.

Formasjonsendringen er også noe som diskuteres i The Kopite Podcasten:

Ikke sta

Klopp hevder også at han slett ikke er låst til et par måter å spille på.

– Vi er ikke så sta på systemet, og det har vi aldri vært.

– Vi har allerede spilt med en diamant denne sesongen, og ingen snakket om det. Selv om vi sa det var en diamant, var det kanskje ikke så åpenbart etterpå, hvis ikke ville det kanskje vært skrevet mye om, sier Klopp, om diamanten med Shaqiri i spissen, som han brukt mot Southampton.

– Vi prøver å få spillerne i sine beste posisjoner, der de kan skinne, understreker Klopp om formasjonsendringene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]