Klopp mener brudd på FFP-reglene må få konsekvenser

Jürgen Klopp støtter Financial Fair Play-reglene, og ber noen reagere om de brytes.

10. nov 2018 kl 09.43 Arve Vassbotten

Manchester City anklages for økonomisk doping, etter at nye dokumenter fra Football leaks ble gjort kjent gjennom Der Spiegel. Det hevdes at serielederen har brutt UEFAs regler for Financial Fair Play (FFP) ved å manipulert kontrakter med sponsorer for å unngå reglene, samt at de har senket lønnsbudsjettet for spillerne ved å sette opp et egen selskap som betaler for «bilderettigheter».

Mesteparten av de 400 millioner pundene klubben får for stadionrettighetene og draktavtalen med Etihad Airways, hevdes å i realiteten være finansieres av klubbens eier, Sheikh Mansour.

Jürgen Klopp mener UEFA bør ta grep mot klubber som eventuelt bryter FFP.

– Jeg har hørt om artikkelen i Der Spiegel, men har ikke fått lest den så langt. Det er veldig vanskelig å kommentere det, men det jeg kan si generelt er at FFP er en veldig bra ting. Men vi har alltid tenkt, at hvis den er på plass, må de bruke den.

– FFP er en veldig bra ting

– Jeg har ikke aning om hva som skjer. Jeg vet det handler om Paris, og åpenbart om Manchester City. Jeg vet ikke om andre klubber blir nevnt også. Det er alt jeg kan si. Jeg synes FFP er en veldig bra ting, fordi den setter reglene. Hvis alt er bra, så er alt bra. Hvis ikke, må noen gjøre noe, sier Klopp til både The Telegraph ogThe Times.

Liverpool har også investert kraftig i troppen de siste årene, men ikke ved å bruke over hva de har råd til. Alle investeringene kommer fra sponsoravtaler, pengepremier, spillersalg, publikumsinntekter og TV-penger. Klopp får også spørsmål om han synes klubben konkurrerer på lik linje med City.

– For meg er ikke det viktig. Vi har det bedre enn andre klubber. Vi har mye bedre forutsetninger enn Huddersfield for eksempel, men de er ikke bitre på oss, og sier at vi må finne en regel for å jevne ut nivået. Det er ikke slik. Men hvis det finnes regler, må man akseptere dem. Det er alt jeg kan si om det, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]