Må se opp for effektive spisser

Liverpool skaper flere sjanser, men Arsenal har så langt scoret flere ligamål denne sesongen. Toneangivende spillere ute for The Gunners på lørdag.

1. nov 2018 kl 18.37 Torbjørn Flatin

Liverpool skyter mer, skaper flere sjanser, men scorer færre mål enn Arsenal så langt i Premier League.

Arsenal har nettet 24 ganger, hvor Pierre-Emerick Aubameyang er delt toppscorer i ligaen sammen med Eden Hazard, mens Alexandre Lacazette har fire fulltreffere, Mesut Özil tre nettkjenninger, Granit Xhaka to, mens seks spillere har scoret en gang.

Hos Liverpool har Sadio Mané og Mo Salah stått for over halvparten av Liverpools scoringer med seks og fem fulltreffere, av de 20 som Pool står bokført med.

Spillere skadet

Det er stort sett også den eneste statistikken som Arsenal vinner. Laget fra nord i London har for eksempel sluppet inn 13 mål mot Liverpools fire. Alisson har holdt buret rent seks ganger, mens det er bare to ganger som Arsenals keeper ikke har måttet hente en ball fra nettmaskene. Tyske Bernd Leno har etter hvert tatt over plassen til Petr Cech.

Arsenal har den siste uke fått den offensive backen Hector Bellerin skadet og den unge sentrale midtbanespilleren Matteo Guendouzi suspendert til møtet med Liverpool på lørdag kveld. Bellerin har flest assist for The Gunners i Premier League 2018/19 med fire, mens 21 taklinger for Guendouzi er flest i klubben.

Begge er også blant «topp fem» når det gjelder antall pasninger, med Xhaka, Mustafi og Torreira foran.

Laget til Arsenal

I foregående kamp mot Crystal Palace, hvor det ble 2-2 etter scoringer av Xhaka og Aubameyang på sørsiden av London.

Arsenal stilte i den kampen med dette laget: Leno, Bellerin (Lichtsteiner 45), Mustafi, Holding, Xhaka, Torreira, Guendouzi, Iwobi, Özil (Welback 68), Aubameyang (Ramsey 78), Lacazette.

Granit Xhaka er vanligvis anker på Arsenals sentrale midtbane, og klubben håper at Nacho Monreal og/eller Sead Kolasinach kan bli spilleklar av sine hamstringskader til å avlaste den røffe sveitseren i hans vikarrolle på venstrebacken. Aaron Ramsey er en trolig erstatter for Guendouzi, mens Mkhitaryan og Welbeck kan bli våpen fra benken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]