Nå er han Sir Kenny

Fredag ble Kenny Dalglish offisielt slått til ridder.

16. nov 2018 kl 14.24 Arve Vassbotten

I juni ble det kjent at Kenny Dalglish omsider kunne legge Sir til navnet sitt. Fredag ble han offisielt slått til ridder i en seremoni i London.

– Det har vært litt av en reise. Du starter i livet og håper bare på å bli en fotballspiller. Man blir fotballspiller og har litt suksess i fotballverdenen, og det gir deg en plattform til å gå å gjøre andre ting.

– Vi (han og kona Marina) prøvde bare å gjøre det beste vi kunne. Veldedigheten eller Hillsborough, det var for å hjelpe folk, fordi noen hadde hjulpet oss, sa Sir Kenny i forbindelse med seremonien.

Takker Stein og Paisley

– Man starter med foreldrene sine som får deg på riktig vei, så kommer fotballen. Man kan ikke få noen bedre læremester enn Jock Stein og Bob Paisley. Folk sier kanskje at de ikke fikk en oppmerksomhet som denne. Jeg vil ikke gå inn i noen diskusjon om det, men jeg sier ikke at jeg fortjener dette mer enn de to store mennene der, sier han om sine managere fra Celtic og Liverpool.

– Jeg er veldig stolt over dette, la han til.

Samlet inn 10 millioner pund

Liverpool-legenden blir anerkjent for sitt bidrag til fotballen.

Kenny spilte 102 ganger for Skottland, og spilte for både Celtic og Liverpool i sin spillerkarriere. Han ledet også LFC som manager, og vant tre ligatitler. Han ble den første spillende manageren som vant «the Double», da LFC gjorde det i 1986. I 1995 ledet han Blackburn til ligagull.

En annen grunn til at Dalglish nå blir slått til ridder, er bidraget hans utenfor banen. For Hillsborough-familiene, og for The Marina Dalglish Appeal, hvor han har hjulpet til å samle inn over 10 millioner pund til å forbedre kreftbehandling på Merseyside.

Sir Kenny fikk nylig også en tribune oppkalt etter seg på Anfield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]