Nå blir han «Sir Kenny»

Kenny Dalglish blir slått til ridder.

8. jun 2018 kl 23.30 Arild Skjæveland

Kenny Dalglish blir nå Sir Kenny Dalglish. Liverpool-legenden blir anerkjent for sitt bidrag til fotballen.

Kenny spilte 102 ganger for Skottland, og spilte for både Celtic og Liverpool i sin spillerkarriere. Han ledet også LFC som manager, og vant tre ligatitler. Han ble den første spillende manageren som vant «the Double», da LFC gjorde det i 1986. I 1995 ledet han Blackburn til ligagull.

Hovedpersonen selv er ydmyk når han snakker om det.

– Alt jeg kan si, er at slik jeg ser det fortjener jeg ikke dette noe mer enn hva Jock Stein, Bill Shankly eller Bob Paisley gjorde. Jeg er bare heldig nok til å være på riktig sted til riktig tid, og vil gjerne dedisere dette til dem, for uten standarden de satte i Glasgow Celtic og Liverpool, hadde ikke slike som meg hatt sjansen til å lykkes så mye som vi har gjort, sier Dalglish til Liverpoolfc.com.

– Ikke alene

Sir Kenny, som nylig fikk en tribune oppkalt etter seg på Anfield, takker familien.

– Det er viktig å påpeke at dette ikke handler om meg selv. Det er for alle som har spilt en rolle i mitt liv og min karriere. Ingen oppnår noe alene. Spesielt i fotball, og for min del har jeg kunnet gjøre det på grunn v min familie, spillerne, trenerne og managerne jeg har vært så heldig å jobbe sammen med – i tillegg til supporterne som har støttet meg. Det er det samme her.

En annen grunn til at Dalglish nå blir slått til ridder, er bidraget hans utenfor banen. For Hillsborough-familiene, og for The Marina Dalglish Appeal, hvor han har hjulpet til å samle inn over 10 millioner pund til å forbedre kreftbehandling på Merseyside.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]