Overrasket over bra start

Shaqiri er fornøyd med starten sin i Liverpool, men lover at man har mer i vente.

Xherdan Shaqiri har ikke fast plass i startoppstillingen etter overgangen fra Stoke i sommer, men har fått fire kamper fra start og en rekke innhopp. På disse kampene har han stått for ett mål og tre målgivende. Sveitseren er selv meget fornøyd med hvordan starten på Liverpool-karrièren har vært.

– Prosessen går veldig bra. Jeg tror du også kan se det på banen. Jeg er veldig glad for å være her og jeg finner meg bra til rette, men jeg tror det kommer til å bli mye, mye bedre jo lenger jeg har vært her. Jeg er veldig lykkelig, sier han til Liverpoolfc.com

– Alle hjelper deg, på og utenfor banen. Utenfor banen har jeg ikke trengt så mye hjelp fordi jeg allerede har bodd her (i England) i tre år. Når jeg har trengt noe hjelp på banen har spillerne hjulpet meg veldig godt. 

– For å være ærlig er jeg overrasket, for jeg trodde ikke jeg ville starte så bra som jeg har gjort, men det er bare positivt. Det er alltid fint for laget og manageren å vite at du har en god spiller ved din side som kan hjelpe laget.

– Jeg er bare veldig glad for å være her og jeg prøver å gjøre mitt beste på trening hver dag og bli bedre, for jeg er fortsatt ung og kan gjøre mange ting bedre. Jeg lærer mye under Jürgen og er veldig lykkelig. 

– Må være tålmodig

Det gikk helt til 22. september, i 3–0-seieren mot Southampton, før Shaqiri fikk sin første start i Liverpool. Det var noe han tok med ro, og hadde en dialog med manageren på. 

– Jeg tror man alltid trenger tålmodighet i livet, i fotball også. Jeg visste tiden min ville komme og jeg snakket mye med Jürgen. 

– Det er viktig å være lykkelig både på og utenfor banen. Manageren kan selvsagt bare spille med 11 spillere, men det lå alltid i hodet mitt å prøve å hjelpe laget når jeg kom inn på banen, og å gjøre en forskjell. Som sagt er jeg veldig fornøyd med fremgangen. 

– Jeg prøver bare å hjelpe laget når de trenger meg, enten jeg spiller fra start eller kommer inn. 

27-åringen nettet sitt første offisielle mål for Liverpool da han parkerte to forsvarspillere og satte Liverpools tredje mål foran The Kop i 4–1-seieren mot Cardiff i oktober. 

– For å være ærlig var det veldig spesielt. Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive følelsen.. det var virkelig spesielt, sier Shaqiri. 

– Jeg har scoret mål for andre store klubber også, men å gjøre det foran the Kop var veldig spesielt for meg. Det var mitt første mål på Anfield og det var kanskje ikke det vakreste jeg har scoret, men det var et bra et! Det var et spesielt et og det vil alltid bli i hjertet mitt. 

Del

Xherdan Shaqiri

18.11.2018 22:51

Shaqiri storspilte da Sveits knuste Belgia

Liverpool-spilleren med to målgivende og flere lekre detaljer i vanvittig snuoperasjon.

13.11.2018 00:05

– Jeg har spilt med Robben og Ribéry, så det er ikke nytt for meg

Xherdan Shaqiri mener det er lettere å prestere med gode spillere rundt seg.

11.11.2018 17:25

– Mål eller assist, jeg er her for å hjelpe

Xherdan Shaqiri har på sine siste seks kamper for Liverpool bidratt med to mål og tre assist.

Siste Til vår nyhetsoversikt
19.11.2018 kl 23:08

Solanke har full tiltro til Klopps plan

Dominic Solanke nekter å la seg frustrere av mangelen på spilletid i Liverpool denne sesongen.

+
19.11.2018 kl 21:44

Van Dijk sikret gruppeseieren

Nederland lå an til tap, men så dukket Liverpool-stopperen opp.

+
19.11.2018 kl 19:43

– Henderson klar til helga

Jordan Henderson sto over for England, men er sannsynligvis tilbake mot Watford.

+
19.11.2018 kl 18:35

– Jeg kunne ikke tro det da jeg hørte om Liverpool-interessen

Andy Robertson hadde sett seg ut en annen klubb, da han fikk vite at han var ønsket av Liverpool.

+