Shaqiri utelatt fra troppen til Beograd

Naby Keita og Dejan Lovren er med i troppen.

5. nov 2018 kl 10.12 Arve Vassbotten

Liverpool reiser til Beograd tirsdag formiddag. Xherdan Shaqiri er ikke blant de 21 spillerne som drar til Champions League-kampen mot Røde Stjerne.

Naby Keita og Dejan Lovren er imidlertid med i troppen, etter sine skader.

Jordan Henderson vil på sin side være igjen på Melwood for å drive opptrening etter sin hamstring-skade.

Han skal likevel kunne rekke å bli frisk til kampen mot Fulham på søndag, skriver Liverpoolfc.com. Nathaniel Clyne er syk og er ikke med.

– Fokuserer på fotball

– Vi har hørt og lest om spekulasjonene om hva slags velkomst Shaqiri ville få. Selv om vi ikke aner hva som vil skje, ønsker vi å dra dit og være hundre prosent fokusert på fotball, og ikke tenke på noe annet. Det er alt, sier Jürgen Klopp om hvorfor Shaqiri blir igjen på Merseyside.

26 år gamle Shaqiri er født i Kosovo – en stat som ikke er anerkjent som uavhengig stat av Serbia. Da Serbia og Sveits møttes i VM i sommer, spilte han med Kosovo sitt flagg på skoene, og ble beskyldt for å provosere.

– Vi har ingen politisk beskjed. Absolutt ikke. Vi ønsker å fokusere på en stor fotballkamp, ikke noe annet. Vi vil være respektfulle og ønsker ikke noen distraksjoner.

Troppen: Fabinho, Van Dijk, Wijnaldum, Lovren, Milner, Keita, Firmino, Mane, Salah, Gomez, Alisson, Sturridge, Moreno, Lallana, Mignolet, Robertson, Origi, Solanke, Matip, Kelleher, Alexander-Arnold.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]