Skadene har eksplodert hos VM-spillerne

Utrolige skadetall for de som spilte utslagsrunden i VM i sommer.

21. nov 2018 kl 18.08 Arve Vassbotten

The Times har undersøkt skadene som har oppstått blant Premier League-spillere denne sesongen.

Ifølge avisen har spillerne som var i Russland sammenlagt gått glipp av 1753 dager med fotball denne sesongen.

52 av 84 skadet

Blant de 84 Premier League-spillerne som var involvert i utslagsrunden i sommerens VM, har 52 skadet seg siden starten av sesongen i England.

Av de 84 er 60 av disse spillerne fra de antatte topp seks-klubbene. Hele 41 av dem har skadet seg siden de kom tilbake fra VM!

15 av de 84 spillerne har også fått mer enn en skade.

Ødelegger hvilen og opptreningen

Den høye belastningen kombinert med lite hvile har tydelig en effekt på hvor ofte spillerne blir skadet.

– Det er ikke uvanlig å se en økning i skader på dette tidspunktet av sesongen, og spesielt i de største klubbene på grunn deres europacupspill, sier Mark Leather, som tidligere har jobbet som fysioterapeut i Liverpool og Bolton, som nå foreleser i sportsmedisin University of Central Lancashire.

Av de 23 spillerne i Gareth Southgates tropp er det kun Harry Kane, Marcus Rashford, John Stones, Jordan Pickford, Gary Cahill og Jack Butland, som ikke har hatt noen skader siden sesongen startet. Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold har ikke vært like heldige.

Det som skjer er at VM ødelegger helt hvilen etter sesongen, og opptreningen til ny sesong, noe spillernes kropper er vant til å få.

– Det som skjer er at VM ødelegger helt hvilen etter sesongen, og opptreningen til ny sesong, noe spillernes kropper er vant til å få. Vanligvis vil de ha seks til sju uker borte fra trening, med bare litt lett trening for seg selv, før de begynner seks ukers program med klubbene sine, sier Leather.

Beslutningsevnen svikter

Han påpeker at spesielt skader som kan kobles til arbeidsbelastningen som hamstring, legg, lysk og magemuskler er hyppige. I tillegg er spillerne mer utsatt for skader ved sammenstøt når de er slitne.

– Et eksempel fra hverdagen er hvis du kjører bil, og bilen foran deg plutselig stopper. Hvis du er på alerten kaster du deg på bremsene, hvis du ikke er helt med kan det ende i en ulykke. Når man er sliten blir beslutningsevnen påvirket. Dårlige beslutninger og trege beslutninger. Bør jeg gå for denne ballen? Eller bør jeg gjøre dette?

Hvis du er på alerten kaster du deg på bremsene, hvis du ikke er helt med kan det ende i en ulykke. Når man er sliten blir beslutningsevnen påvirket.

Mens Jose Mourinho hentet Paul Pogba og Romelu Lukaku tilbake tidlig fra sine ferier etter VM, nektet Jürgen Klopp Jordan Henderson å gjøre det samme.

Likevel ble Henderson en av de som er i skadestatistikken med sin hamstringskade. Trent Alexander-Arnold fikk på sin side lov å komme tilbake tidlig, han fikk på sin side noen sykdomstilfeller.

Liverpool-spillerne på statistikken til The Times er Roberto Firmino, som fikk en øyeskade, Simon Mignolet, som fikk en øyeskade, Dejan Lovren, som har vært ute med problemer med magemuskler, smell og sykdom.

Av Liverpools spillere som gikk videre i VM, er det bare Alisson Becker og Xherdan Shaqiri, som ikke har fått skader.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]