Torsdag kan avgjørelsen om VAR bli tatt

Klubbene vil avgjøre om det blir videodømming i Premier League neste sesong.

13. nov 2018 kl 10.32 Arild Skjæveland

Torsdag skal styreformennene i de 20 Premier League-klubbene møtes til møte i London. En av punktene på programmet der er videodømming, og om det skal innføres VAR fra og med 2019/20-sesongen, ifølge The Times.

Premier League og dommerorganisasjonen PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) skal informere om testingen med VAR som har blitt gjort, før klubbene skal diskutere og muligens stemme over om det skal innføres fra neste sesong.

Videodømming er aktuelt etter en helg med flere kontroversielle avgjørelser i Premier League.

Stemte nei sist

Sist saken var oppe, i april, stemte klubbene imot forslaget. Siden den gang har det virket som at en innføring av systemet også i England er uunngåelig.

Siden den gang har det blitt brukt i VM i Russland, og blitt innført i flere land. Det har også blitt brukt i Carabao Cup og FA cupen, i tillegg til testing i Premier League. Dersom det er stor uenighet på torsdag vil avstemmingen utsettes til februar.

UEFA kommer til å innføre VAR i Champions League fra og med neste sesong, og det ryktes at det kan komme allerede i utslagsrundene denne sesongen.

På torsdagens møte skal Premier League få en ny sjef som erstatter Richard Scudamore, som nå skal gå av. Han har sittet i nesten 20 år. Tim Davie fra BBC og Tom Betts fra ITV skal være på listen ifølge The Times, og kandidatlisten på tre navn skal offentliggjøres denne uken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]